olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

STK'lar için sandıklar GAP Arena'ya kurulacak

STK'lar için sandıklar GAP Arena'ya kurulacak
Ak Parti Şanlıurfa’da milletvekili adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda STK’ların görüşüne başvurmak isteyen parti, yarın GAP Arena Kapalı Spor Salonunda bir temayül daha yapacak.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

7 Haziran seçimlerinde Milletvekilleri aday belirlenmesinde Ak Parti Şanlıurfa’da, Sivil Toplum Örgütlerine sizin adayınız kim diye soracak. Bugüne kadar parti içerisinde temayül yoklamaları her seçimde yapılırken, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ilk kez denenmiş olacak.

 300 aday adayı listesi 36'ya düşürüldü

AK Parti'de Milletvekili aday adayı listesinde ilk eleme gerçekleşti. Buna göre Şanlıurfa'da 300 aday adayı listesi 36'ya düşürüldü. Genelde ise 6 bin olan lise 1600 kişiye düşürüldü.Şanlıurfa'da 300 aday adayı listesi 36'ya düşürülürken 6 bin milletvekili aday adayından 4 bin 400′ü elendi. Kalan 1600 kişiyi de 12+1 kişilik üst komisyon belirleyecek.Komisyonda 12 parti yöneticisi ve Başbakan Davutoğlu bulunuyor. Üç dönemlik 70 vekil listeye giremeyecek. 140 vekilin de liste dışı kalacağı belirtiliyor.Bu durumda mevcut vekillerden 210'una yakını yeniden aday olamayacak.

  Üst komisyonda Başbakan Davutoğlu dışında Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu ve Ekrem Erdem, Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın ve Belma Satır, Genel Sekreter Haluk İpek, SKM Başkanı Mustafa Ataş ile Kadın Kolları Başkanı Sibel Gönül, Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın bulunuyor.

 STK’ların fikirlerine önem veriyoruz

Ak Parti İl binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün GAP Arena kapalı spor salonunda yapılacak olan temayül seçiminde, Sivil Toplum Kuruşlarının görüşlerinin alınacağını söyledi.Oy kullanım işleminin saat 9 başlayıp 17 ‘de sona ereceğini belirten Beyazgül, “ Ak Parti Milletvekili aday belirleme sürecimiz genel merkezimizin yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda devam etmektedir. Bilindiği üzere temayül yoklaması gerçekleştirildi. Daha sonra Parti genel merkezimizin belirlemiş olduğu üst kurul tarafından aday adaylarımız mülakata çağırıldı. Şimdide Ak Partimizin sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine vermiş olduğu önem doğrultusun Milletvekili aday belirlemesi hususunda görüşlerine başvuracağız. Bu Kapsamda Adayları seçmek için STK’lar Salı günü oy kullanacak” dedi.

 En  fazla 12 ismi tercih edebilecek

   Bir Sivil Toplum Kuruluşunun en  fazla 12 ismi tercih edebileceğini belirten Beyazgül, “ Oy kullanacak sivil toplum kuruluşlarımızın valilikten dernek müdürlüğü onaylı veya genel kurul defterinde ki kararın örneği yada resmi gazetede yayınlanmış yönetim kurulu listenin örneğinin Ak Parti il seçim işleri başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.” açıklamalarında bulundu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!