olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

STK’lar Gaziantep saldırısını yerinde lanetledi

STK’lar Gaziantep saldırısını yerinde lanetledi
Gaziantep’te meydana gelen saldırıyı kınamak için Türkiye’nin dört bir yanından STK kadın kolları temsilcileri Gaziantep’te bir araya geldi. Memur-Sen Kadın Kolları öncülüğünde toplanan konferansa çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Haber: Mehmet Kaması

Sivil Toplum Kuruluşları kadın kolları temsilcileri, Gaziantep’te düğün töreninde meydana gelen ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını lanetlemek için Gaziantep’te buluşarak basın açıklaması yaptı. Memur-Sen öncülüğünde düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelip katılan STK kadın temsilcileri Gaziantep Şehit Kamil Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Dört bir yandan gelen STK kadın temsileri adına basın açıklaması Memur-Sen kadın kolları genel başkanı Habibe Öcal okudu.

Konuşması sırasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Habibe Öcal, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve yaşatılanlar Türkiye milletinin özgürlüğüne ve demokrasisine yapılan bir girişimdir.” dedi.

‘Büyük Ortadoğu projesi planıydı’

“Türkiye 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile darbenin azmettirici dış mihrakların böl, parçala, yut diye özetlenebilecek olan büyük Ortadoğu projesi kapsamında Suriye, Irak üçgeninde parçalanmaya ve bölünmeye çalışıldığını” belirten Habibe Öcal, “belirterek milletin bu teşebbüsü büyük kahramanlıkla ve fevkalade bir direniş ruhu göstererek bertaraf ettiğini söyledi.” dedi.

 

‘Türkiye Ortadoğu’da en büyük temsilci porsiyonunda’

İslam medeniyetinin Ortadoğu coğrafyasındaki en büyük temsilcisi ve lideri porsiyonunda olan Türkiye’yi darbe teşebbüsü ile yıkamayacağını söyleyen Habibe Öcal,  “Anlayan terör ittifakı, bu defa ülkede güvenlik zafiyeti oluşturmak toplumsal barışı zedelemek ve sivil halkı tedirgin etmek için vatandaşın can ve mal güvenliğine yönelik saldırıları yoğunlaştırarak en son Gaziantep’te bir düğün töreni hedef alınmıştır.” dedi.

“Saldırını arkasındaki piyonları lanetliyoruz”

Yapılan saldırının Türk, Kürt ve Arapların birlik içinde yaşadığı bir şehirde huzur ve güvenliği zedelemek için gerçekleştirilmiştir diyen Memur-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal, “Masum canların, kardeşlerimizin, çocuklarımızın en mutlu günü olan düğün gününü umudun, birlik ve beraberliğin perçinlendiği bir merasimi ve oradaki vatandaşlarımızı alçakça hedef alan saldırıyı, saldırının arkasındaki piyonları ve terörü destekleyen her türlü zihniyeti lanetliyoruz. Gaziantep üreten bir şehirdir. Çünkü Antep Gazi unvanı ile şereflenmiş bir şehirdir.” diye konuştu.

‘Annelerin duygularını istismar ediyorlar’

Habibe Öcal, “Farklıklarımızı kaosa çevirmeye çalışan, kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışan, kritik dönemleri kendi alçakça planları için uygun zemin haline getirmeye çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz. Maalesef birtakım kişi ve kuruluşlar bu menfur terör saldırısını iç siyaset malzemesi yapmaya, evlatlarını teröre kurban veren annelerin duygularını istismar etmeye çalışmıştır.” diyen Öcal, “Annelik, tüm ideolojilerin, siyasetin, planların üstünde bir mertebedir. Biz Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın Sivil Toplum Örgütleri olarak bu istismara izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.


‘İslam coğrafyasını Yeniden inşa edeceğiz’

Kardeşlerimizin çocuklarımızın annelerimizin bizlerin umudunu koparıp almaya umutsuzluğa sevk etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini söyleyen Habibe Öcal, “Bu millet ve İslam coğrafyası, erkeklerle birlikte kadınların da gayretli mücadelesi ve dirayeti ile yeniden imar ve inşa edilecektir. Terörün verdiği maddi ve manevi zararlar ortadan kaldırılacaktır. Bizi iç savaşa sürüklemelerine, vatanımızı yaşanmaz hale getirmelerine hep beraber dur diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.


‘Terörün her türlüsüne karşı çıktığımızda kazanırız’

 

“Tıpkı 15 Temmuz gecesinde tanklara, uçaklara bedeni siper eden kahraman şehit kadınlarımız gibi. İşte tam da böyle bir zamanda Yunus Emre’nin ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ öğüdüne gönlümüzü açmalıyız.” Diyen Habibe Öcal, “Biz ekmeğimizi bölüşerek değerlerimize sahip çıkarak acımızda da sevincimizde de birbirimize kenetlenerek her türlü teröre karşı çıktığımızda kazanacağız. Konuşmasını sonlandıran Habibe Öcal, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabır dilerim.” şeklinde konuştu.



ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!