olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sosyal medyada kurbanlık satışı

Sosyal medyada kurbanlık satışı
Şanlıurfa’da teknoloji çağına ayak uyduran besiciler, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını internet üzerinden satışa sundu. İnternet sitelerinde kurbanlık hayvanların bilgilerini paylaşan besiciler, böylelikle daha fazla alıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY


HAYVANCILIĞIN önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı'na bir ay kala hayvan pazarları hareketlenmeye başladı. Yaklaşan bayram öncesi kurbanlık hayvanlar pazarlardaki yerini aldı. Besicilerden kimi henüz siftah yapamazken, kimisi ise ilk hayvanlarını satabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Bayrama kısa bir zaman kalmasına rağmen kurban satışlarının çok durgun olmasından şikâyetçi olan kurban satıcıları, umutlarını önümüzdeki günlerde yapılacak satışa bağlamış durumda.

Sosyal medyada kurbanlık satışı

Pazarlarda hareketlilik sürerken, bazı besiciler, İnternet üzerinden kurban satışlarına başladı.Besiciler, kurbanlık satıcıları ellerindeki küçük ve büyükbaş hayvanlarını satmak için facebook gibi sosyal medyada sayfa oluşturdu.Kurban satış yerlerinde satış yapmak isteyen besiciler aynı zamanda interneti de aktif olarak kullanıyor. Satacakları kurbanlıkların fotoğraflarını çekip internete yükleyen besiciler, buradan da kazanç elde edebiliyorlar.

Yüzde 50 zam geldi

 Besicilerin internete yükledikleri kurbanlık bilgileri ile kurbanlık satın almak isteyen vatandaşlar, hayvanların fiyatlarından nereden geldiklerine, ağırlıklarına kadar birçok bilgiye buradan ulaşarak kurbanlıklarını satın alabiliyor. Kurbanlıklarını internet üzerinden satın alan müşteriler istediği takdirde bazı besiciler kurbanlıkları keserek, etini alıcıların evlerine kadar ulaştırma imkanı sunuyor.Kurban satıcıları geçen yıl ile bu yıldaki kurban fiyatlarının aynı olduğunu öne sürerken alıcılar fiyatlarının en az yüzde 50 zamlı olduğunu savundu.

Fikri arkadaşı verdi

Kurbanlıkları internet üzerinden satan Mehmet Taşçı,  “İnternete koyma fikrini bir arkadaşım söyledi. Bu fikirden sonra  kurbanlıkların fotoğrafını çektim  ve internete yükledim. Bu şekilde müşterilerin kurbanlıklarımıza talebi daha arttı. Önceden daha az arıyorlardı bizi şimdi 150-200 tane malı internetten satıyoruz. İnternete yüklediğimiz fotoğraflarla buradaki hayvanlar aynı, böylelikle müşteriler mağduriyet yaşamıyor ve daha memnun kalıyor. İnternet üzerinden satışlar çok güzel” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!