olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sosyal medyada dolandırıcı kurbanı olmayın!

Sosyal medyada dolandırıcı kurbanı olmayın!
Dolandırıcılar bu sefer de gözlerini sosyal medya kullanıcılarına dikti. Sosyal medyada sahte adlarla hesap açan dolandırıcılar kapalı kadınların cinsel içerikli fotoğraflarının altına yurtdışı numaralarını yazıp paylaşıyor. Cinsel içeriğin etkisiyle bu yurtdışı numaralarını arayan sosyal medya kullanıcıları ay sonunda telefon faturalarını görünce şok yaşıyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

 FACEBOOK’TA açtıkları sahte hesaplar üzerinden sosyal medya kullanıcılarını farkında olmadan dolandırmaya çalışanlarla ilgili yaptığımız araştırmada ilginç detaylara ulaştık. Habercilik anlayışıyla aradığımız numaraların kişisel olmadığı bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu öğrendik. Dolandırıcılık şebekesinin bu şekilde sosyal medya kullanıcılarını ne kadar dolandırdıkları anlaşılıyor.

 Yüzlerce lira dolandırılıyor

Sosyal medyada özellikle kapalı kadınlar açılan ve cinsel içerikli paylaşımlar yaparak dikkat çeken hesaplar çoğu zaman kendi sayfalarında nadir de olsa kişilere otomatik olarak attıkları mesajlarla facebook kullanıcılarını dolandırmaya çalışıyor. Dolandırıldığının farkında olmayan kullanıcılar kendilerine gelen mesajla şok oluyor. Kendilerine gönderilen numarayı arayan kullanıcılar bir operatörle karşılaşıyor. Telefondaki otomatik operatörün cinsel içerikli sözlerinin etkisine giren sosyal medya kullanıcıları bu şekil yüzlerce lira dolandırılıyor.

Sosyal medya kullanıcıları ay sonunda gelen faturayla bir daha şok oluyor. Normal şartlarda aylık 20 ila 50 lira arasında değişen faturanın 100 liranın üstünde gelmesiyle şok yaşayan sosyal medya kullanıcıları aradıkları numaraların ahlaki olmadığını bilmelerinden dolayı elleri kolları bağlanıyor.

 Dolandırıcılar bu yöntemle sadece para kazanmayı hedeflemiyor  

Dolandırıcılar, toplum içinde gün geçtikçe ağırlığını yitiren başörtüsünün daha da nefret edilecek bir duruma getirmeyi de hedefliyor. Toplumdaki başörtülü kadın profiline de ciddi zarar vermeyi hedefleyen dolandırıcılar özellikle facebook’ta başörtülü kadınların fotoğraflarının kullanarak cinsel içerikli paylaşımlar yapması sosyal medyayı kullanan vatandaşların algısında ciddi kırılmalara sebep oluyor. Toplumda kapalı kadınlara olan algıyı bozan dolandırıcılara karşı bir an önce önlem alınmazsa uzun vadede dini gereği kapanan kadınların yaşamlarında çok ciddi sıkıntılara sebep olacak. 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!