olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sönmek bilmeyen sokak lambaları

Sönmek bilmeyen sokak lambaları
Kamberiye Mahallesi’nde geceleri yanmayan sokak lambalarının gündüz vakti açık tutulması mahalle sakinlerini ve esnafı çileden çıkarıyor.

Haber: Murat Doğan

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Kamberiye Mahallesi’nde aydınlatma sokak lambaları gündüz vakti kapatılmıyor. Gündüz vakti lambaların yanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Şehrin hemen her yerinde gündüz vakti açık bırakılan sokak aydınlatmalarına tepki çığ gibi büyüyor. Elektrik kesintisi ile boğuşan Şanlıurfa’da böyle manzaralarla karşılaşan mahalleliler ve esnaf sokak aydınlatma lambalarının lüzumsuz yere yanmasının kul hakkı olduğunu söyledi. Vatandaşlar, Şanlıurfa’da en fazla ihtiyaç duyulan şeyin elektrik olduğunu bunun da gündüz vakti açık bırakılması ile kul hakkına girildiğini belirtti.

‘Vatandaşın faturasına yansıyor’

Şanlıurfa’nın hemen her mahallesinde gündüz vakti açık bırakılan sokak lambaları ile karşılaşmak mümkün. Buna tepki ise son olarak Kamberiye Mahallesi’nde oturan vatandaş ve esnaftan geldi. Açık bırakılan bu elektriklerin vatandaşın faturasına yansıdığını ifade eden vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. 

‘Milli servet israf ediliyor’

Her gün sokak aydınlatmalarının açık bırakılmasına alıştıklarını ve duruma normal baktığını belirten mahalle esnafı ise, “Sokak lambalarının açık bırakılması sadece bize değil, ülkemizin milli servetine bile zarardır. Devlet bunun için elektrik şirketine para veriyor bu paralar yine bizim gibi insanların cebinden çıkıyor.” dedi. Yetkililerin daha dikkatli olması gereken bir konu olan sokak aydınlatmalarına en yakın zamanda gereken önlemin alınması lazım.

Mahalleliler  bu soruna artık çözüm istiyor

Her Şanlıurfalı vatandaşın artık bıktığı bir sorun olan sokak aydınlatmalarının lüzumsuz yere yanmasına karşı çözüm bekleniyor. Faturasının vatandaşın cebinden çıktığı sokak aydınlatmaları gece yanmak gündüz de sönmek bilmiyor. Yetkililerin umursamadığı aydınlatmalardan şikayetçi olan vatandaşlar ise sorunun mahalle genelinde değil Şanlıurfa genelinde çözüm bulmasını istiyor.

Boşa yanan lambalar aşırı yüklenmeye neden oluyor

Uzun zamandan beridir başın alıp giden elektrik sorununda kesintiler yetmezmiş gibi üstüne sokak aydınlatmaları eklenince sorun çıkılmaz bir hal almaya başladı. Elektrik kesintileri ve arızaları aşırı yüklenmeye bağlayan yetkili kişiler ise gündüz vakti sokak aydınlatmalarını açık bırakarak bu sorunu daha kötüye götürüyor. Tasarrufun çok büyük ihtiyaç olduğu bu dönemde lambaların açık bırakılması yetkili kişilerin tasarrufa ne kadar önem verdiklerini belirtiyor. 

‘Hiçbir DEDAŞ yetkilisine ulaşılamıyor’

Şanlıurfa’daki elektrik kesintileri veya sokak lambalarını açık bırakılmasından dolayı yetkililere şikayetlerini iletmek isteyen vatandaş ise yetkili kişilere ulaşamamaktan yakınıyor. Birkaç defa aramalarına rağmen hiçbir yetkiliye ulaşamadığını belirten vatandaş, “Yetkilileri birkaç defa aramamıza rağmen ulaşamadık. Buna yetkililerin ve elektrik dağıtım şirketinin el atması lazım.” dedi.

Ödenmeyen faturalara açma bedeli koyuyorlar’

Elektrik fatura ödeme tarihleri geçtiğinde kesilen elektrikleri açmak için 20 TL açma bedeli aldıklarını, belirten vatandaşlar, “Elektrik dağıtım şirketi, ödenmeyen faturalar karşılığında bizlerden 20 TL açma kapatma parası almasını biliyorsa o zaman işlerini de düzgün yapmaları gerekir. Bizler vatandaş olarak yetkili kişilerin işlerini iyi yapmalarını istiyoruz.” diye belirtti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!