olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sivil Memurların, Hakları Verilsin

Sivil Memurların, Hakları Verilsin
Şanlıurfa’da Büro Memur-Sen Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurların, hakları verilmediği iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Fethi Akbulut, “Memurlarımız Unutulan, hakları verilmeyen, görev tanımı olmadığı için adeta ırgat gibi çalıştırılıyor.” Dedi.

 Büro Memur- Sen, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak yaklaşık 15 bin kişi görev yapmakta olduğunu ve bunlara sadece isim olarak devlet memuru olduklarını, haklarının yenildiğini söyledi.

Açıklamayı yapan Büro Memur-Sen Şube Başkanı Fethi Akbulut, “Bugün burada, unutulan, hakları verilmeyen, görev tanımı olmadığı için adeta ırgat gibi çalıştırılan, haklan iki dudak arasına sıkışıp kalmış olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurlarımız için toplandık.” Dedi.

Sadece isim olarak memurlar

Akbulut, “Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak yaklaşık 15 bin kişi görev yapmaktadır. Bu kardeşlerimiz, Teknik Hizmetler, Yardımcı Hizmetler, Genel İdari Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Yardımcı Sağlık Hizmetleri, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri, Avukatlık Hizmetleri sınıflarında çalışmaktadır. Geçtiğimiz yıl sendikalara üye olma hakkını aldık. Emniyetteki sivil memur kardeşlerimiz, her ne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabii olsalar da, sadece isim olarak devlet memurudur. Çünkü bu kardeşlerimiz, uygulamada devlet memuru olarak değil, işçi olarak görülmekte ve çalıştırılmaktadır. 657 Sayılı Kanun ile işe alınan sivil memurlar, devlet memurları kanununda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bu yüzden sivil memurlar, amirlerinin iki dudağı arasına sıkışıp kalmaktadır.” Şeklinde konuştu.

 Emniyetteki Memurları, Irgat Değildir

Sivil memurların bir görev tanımı dahi bulunmadığının altını çizen Akbulut, “ Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır haklan da verilmemektedir. Kadrosu teknisyen yardımcısı olan memura çay dağıttırılmakta, temizlik yaptırılmakta, yeri geldiğinde bahçe sulattırılıp badana boya yaptırılmaktadır. Bu yaşananların, ne Devlet Memurları Kanunu'nda, ne de Anayasa'nın eşitlik ilkesinde yeri vardır. Emniyetteki sivil memurlar, ırgat değildir, amirinin iki dudağı arasına sıkışmış köle değildir. Sivil memurlar, devlet memurudur ve devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalıştırılmalıdır.” Açıklamalarında bulundu.

 Yasal Çalışmaların Yapılmasını istiyoruz

 

Büro Memur-Sen olarak, taleplerini ileten Akbulut “Sivil memurların hakları ile ilgili yasal çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 11 yıldır açılmayan görevde yükselme sınavının en kısa zamanda açılmasını istiyoruz. Sivil memur kardeşlerimizin acilen görev tanımının yapılmasını istiyoruz. Sivil memurların Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü'nden çıkarılmasını istiyoruz. Sivil memurlara yıpranma payı istiyoruz. Polislere ödenen terör tazminatının sivil memurlara da verilmesini istiyoruz. Kısacası, sivil memurların devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalışmasını istiyoruz.” Şeklinde taleplerini sıraladı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!