olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Siverek'teki olaya ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı!

Siverek'teki olaya ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı!
Siverek ilçesinde öldürülen Sidar Uygurlar'ın ölümüne ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. İddiayı ortaya atan Birgün Yazarı Acarer, katil zanlısının korunduğunu öne sürdü.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz Mart ayında aracını solladığı gerekçesiyle Sidar Uygurlar’ı öldüren katil zanlısı yaklaşık üç ay geçmesine rağmen yakalanamadı.
İddiaya göre, 12 Mart günü akşam saatlerinde, Y.G (50) adlı şahıs, aracını solladığı gerekçesi ile Sidar Uygurlar'ın (23) aracını durdurdu. Sidar Uygurlar’ın özür dilemesine rağmen “sen kimsin ki beni sollarsın” diyen Y.G, önce Uygurlar'ı darp etti ve ardından onu silahıyla başından vurdu. Sidar Uygurlar olay yerinde hayatını kaybederken, katil zanlısı Y.G. kayıplara karıştı.

Uygurlar ailesi adaletin bir an önce tecelli etmesini isterken Birgün Yazarı Erk Acarer yeni iddialarda bulundu. Olaya ilişkin bazı video ve fotoğrafları paylaşan Acarer, kamuoyu oluşturmak için yardım istedi. İşte Acarer'in olaya ilişkin twitter dizisi:

1-Bazı ailelere bayram yok. Uygurlar ailesi onlardan biri. Kamuoyu oluşturmak için yardımınıza ihtiyacımız var. 23 yaşındaki Sidar Uygurlar, otomobilini solladığı gerekçesi ile Yılmaz Geyik tarafından 12 Mart’ta Urfa Siverek’te önü kesilerek öldürüldü. Kamera kayıtları çok açık.

Yerleştirilmiş video

 

Resmi Twitter'da görüntüle

 

2-50 yaşındaki Y.G. araçtan indi, Uygurlar’ı darp etti. Kafasına silahla vurdu. Eğer şarjör yere düşmese, yanındaki 2 arkadaşını da öldürecekti. Onları da hedef aldı ama tetik boş düştü. Uygurlar’ın arkadaşları ve Y.G.’nin yanındaki 16 yaşındaki Suriyeli gencin ifadeleri ortada.

Resmi Twitter'da görüntüle

 

3-Şüphe yok, Sonrasında iş karışıyor. Kaçan zanlı yakalan(a)mıyor! Aile, Siverek gibi küçük bir yerde zanlının saçlarını boyatıp dolaştığını, Siverek’te kendisine ait mekanlarda kaldığını ileri sürüyor. Aslında bunlar iddianın ötesinde. Delilleri açık, paylaşacağım.

Resmi Twitter'da görüntüle

 

4-Aile, Y.G. yakal(a)nmadığı için, olayın peşine kendisi düşüyor. Y.G.’nin aracı görülüyor.İhbar ediyorlar. İlgilendiğini söyleyen Siverek emniyeti Y.G.’nin can güvenliği açısından bilgi veremeyiz diyor. Plaka küçük, MOBESE’si fazla ve çevirmesi yoğun bir yerde tespit edilemiyor!

5-Ailenin çabası işe yaramıyor. Ancak Uygurlar işin peşini bırakmıyor. Y.G.’yi kaldığı evlerden birinde tespit ediyorlar.Bu eve geceleri geliyor ve hep aynı saate kadar kalıyor, 02.00 sonrası evden ayrılıyor.Jandarma ilgileneceğiz diyor. Eve baskın yapılıyor. Ama 02.00’dan sonra.

Resmi Twitter'da görüntüle

6-Y.G.’nin adamları jandarmaya ateş açıyor. Bir araç yavaşça çıkıyor. Ancak adeta yol veriliyor. Geri dönüyor. Tabii ki içinde Y.G. yok. Aile üyeleri olanların tanığı. Yaşananları canlı izliyorlar. Sonrasında bu eve ve jandarmaya ateş açanlara işlem yapılmıyor.

7-Aile diyor ki:Kendilerine kurşun sıkanlar hakkında işlem yapmayanların,Sidar Uygurlar’ın katilini yakalayacaklarına inanmıyoruz.Çevredeki iddialara göre bu Yılmaz Geyik’in ilk cinayeti değil. İddialar çarpıcı,Y.G.küçük çaplı bir uyuşturucu baronu ve güvenlikle işbirliği içinde.

8- Emniyetteki muhbirler tarafından yol gösteriliyor.Aile savcılığa bu iddiaları ve endişeleri bildiriyor. Soruşturma savcısının söyledikleri manidar:Her kurumdaki gibi emniyette de çürük elmaların olması doğal.İyi de savcı bey sizin göreviniz bu çürük elmaları toplamak değil mi?

9-Peki Y.G. neden Siverek’ten çıkmıyor hatta hala şantiyesini işetiyor? Cevabı basit: Kovid-19. Korana olmasa şimdiye kadar ya Irak’ta ya da başka bir şehirde olurdu zaman kazanıyor.

Resmi Twitter'da görüntüle

10-Deliller açık demiştik ya. İşte Y.G.’nin mekanında çekilen görüntüler. Sıkı durun bunlar 23 yaşındaki Uygurlar’ın ölümünden tam 61 gün sonra çekiliyor. 12 gün önce! Savcılık soruşturma açmak yerine, ilgilenirse diğerlerini de memnuniyetle paylaşırız. Dosyaya da girsin!

Yerleştirilmiş video

Resmi Twitter'da görüntüle

11-Bu arada aile tehdit ediliyor. Daha önce Haber Peşinde programına çıktıkları için, uyarılmışlar. Savcılık makamına sunulan evraklarda olay açık. Kamuoyu bundan hareketle Cimer’e şikayet dilekçeleri veriyor. Ancak bunlar konusunda gözdağı veriliyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!