olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Siverek ve Viranşehir’de buğday hasadı start aldı

Siverek ve Viranşehir’de buğday hasadı start aldı
Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden olan Siverek ve Viranşehir’de sulu buğday hasadı yapılmaya başlandı.

Haber: Mehmet Kaması

ŞANLIURFA’NIN tahıl üretimi açısından büyük pay sahibi olan Siverek ve Viranşehir ilçelerinde sulu buğday hasadı başladı. Büyük bir buğday üretiminin yapıldığı bu bölgelerde Biçerdöverler tarlalarda işe koyuldu. Kış ve İlkbahar aylarının da yağışlı geçmesinden dolayı bu yıl ki verimden üreticilerde oldukça ümitli. Bölgelerde yapılan ilk hâsılatlarda verimin oldukça iyi olduğu gözlendi.

Üreticilerde oldukça memnun

 Geçtiğimiz yıllarda dönüm başına 450 kilogram ürün alan üreticiler aynı şartlarda ki buğdaydan bu yıl 550 kilogram ürün alıyor.Fiyat konusunda da geçen yıla göre biraz daha iyi olan buğdayın kilogramı bu yıl 1 liranın üzerinde alıcı buluyor. Kilogram fiyatının 1 TL’nin üzerinde alıcı bulmasından dolayı üreticilerde oldukça memnun.   Verimden oldukça memnun olan çiftçiler, geçen yıllara nazaran buğday veriminin bu yıl beklenenin üzerinde olduğunu söyledi.  Verimin her yıl böyle olması ve fiyatın üreticiyi memnun etmesi durumunda Şanlıurfa bölgesinde her geçen yıl buğday üretiminin artacağını söyleyen  Hasan Çiftçi, “Bizler her yıl farklı ürünler ekiyoruz, buda verimde düşüklüğün oluşmasına neden oluyor eğer iler ki yıllarda da buğday fiyatı böyle olursa Şanlıurfa’nın her bölgesinde buğday ekimi ve verimi artacaktır” dedi.

Verimden oldukça ümitliyiz

Kerim Güzel ise,  “Bu yıl buğday hasadı başladı Allah’ın izni ile ama verimden oldukça ümitliyiz. Çünkü bu yıl kış ve İlkbahar ayları oldukça iyi geçti. Buda ister istemez verime yansıyor. Bizim bir yıllık emeğimizdir bu ürün. İnşallah daha iyi olur. Geçtiğimiz yıllarda dönümden 450 kilogram alıyorduk bu yıl bu dönüm başına 550 kilograma çıkmış durumda yani buda ne demek oluyor bir dönüm başına geçen yıllara göre bu yıl 100 kilo fazla almak demektir. Bizlerde bu durumdan memnunuz çünkü böyle olması gerekiyor yoksa kaliteli ürün ve bol ürün alamayız. Çünkü mazot ve gübre bizim ülkede çok pahalı olduğu için çiftçiler fazla masraf yapamıyor. Eğer fiyat iyi olursa adamlar masraf yapmaktan çekinmez buda daha kaliteli buğday ve daha fazla verim almak demektir.” dedi.Güzel,  oluşan güzel verimin yanında fiyattan da oldukça memnun olduklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!