olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sıcaklıklar yükseldi, dondurma satışları arttı

Sıcaklıklar yükseldi, dondurma satışları arttı
Şanlıurfa’da son günlerde 60 dereceye ulaşan hava sıcaklarından bunalan vatandaşlar serinlemek için dondurmaya yoğun ilgi gösteriyor.

Haber: Mehmet Kaması

Her mevsim tüketilebilen yiyecekler arasında yer alan dondurma sıcaklıkların arttığı bu günlerde en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alıyor. Şanlıurfa’da ise daha çok yaz aylarında tüketilen dondurma son günlerde oldukça ilgi görüyor. 60 dereceye çıkan hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar serinlemek için çareyi dondurmada buluyor. Hal böyle olunca dondurmacılarında yüzü gülmeye başladı. Sadesinden kakaolusuna fıstıklısından limonlusuna kadar birçok çeşidi bulunan dondurmanın en çok sadesi tercih ediliyor.  

Daha çok el yapımı dondurmaları tüketiyor

Öte yandan vatandaşlar ise fabrikasyon dondurmalarına fazla ilgi göstermiyor, daha çok el yapımı dondurmaları tüketiyor. Konu ile ilgili konuşan Dondurmacı Zeki İşletmecisi Kenan Usta, “Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için çeşitli çareler arıyor. Bunlardan biri de dondurma oluyor. Zaten bu aylarda dondurma satışları iyi oluyor ama havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle daha arttı" dedi.

‘Akşam serinliğinde işlerimiz iyi oluyor’

Havaların ısınması ister istemez işlerini olumlu etkilediğini belirten Kenan Usta, “Ama tam terside oldu havalar ister istemez sıcak olunca halkımız dışarı çıkmıyor hep kapalı ortamda, iş yerlerinde veya evlerinde oturuyorlar. Sabah 12 ile akşam 6 arası sürekli içerdeler. Ama akşamdan sonra dışarı çıkıyorlar. Bunun iyi tarafı da kötü tarafı da bulunuyor. Akşam serinliğinde işlerimiz yoğunlaşıyor. Diye konuştu.

‘Şanlıurfalılar en çok el yapımı dondurma tercih ediyorlar’

“Son zamanlarda 60 dereceyi gören hava sıcaklıklarından dolayı serin içecek ve yiyeceklere ilgi gösteren vatandaşlarımız iste istemez dondurmaya da ilgi gösteriyor” diyen Dondurmacı Zeki işletmecisi Kenan Usta, “Böylelikle aşırı sıcaklıklardan dolayı vatandaşlarımız ancak soğuk içecek ve yiyeceklerle kendini tatmin etmeye çalışıyor. Şanlıurfalı vatandaşlarımız daha çok el yapımı dondurma tercih ediyorlar. Hazır dondurmaya pek ilgi göstermiyorlar. Malum fabrikasyon ürünler artık pek güven vermediğinden dolayı vatandaşlarımız el yapımı dondurmaya yoğunluk gösteriyor. Bizde limonlu, fıstıklı, çikolatalı ve sade dondurma bulunuyor. Ama sade dondurma diğer dondurma çeşitlerine göre biraz daha fazla talep görüp daha fazla tüketiliyor” ifadelerini kulandı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!