kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Seyit Torun, taşımalı eğitim ve köy okullarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Seyit Torun, taşımalı eğitim ve köy okullarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı
Ordu Milletvekili Seyit Torun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e taşımalı eğitim ve köy okullarının durumuna ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Torun, taşımalı eğitimin Ordu'da kanayan bir yara haline geldiğini, köy okullarının ivedilikle yeniden açılması gerektiğini belirtti.

Torun, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, taşımalı eğitimde bulunan çocukların çok erken saatlerde okul yollarına düştüğünü, yollarda tükendiğini, bu uygulamanın eğitimde başarı oranını düşürdüğünü söyledi. Torun, Ordu'nun ülkemizde taşımalı eğitimde en çok öğrencisi bulunan ilk 5 il içerisinde bulunduğunu, kırsal bölgelerde ikamet eden ve tarım sektöründe çalışan velilerin ihtiyaç halinde çocuklarının okullarına ulaşmakta güçlük çektiğini, öğretmen – öğrenci – veli ilişkilerinde ciddi çatlaklar meydana geldiğini ifade etti. Torun, çocukların eğitime erişiminin kolaylaştırılması ve eğitim öğretim kalitesinin artırılması için köy okullarının ivedilikle yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

Torun, Bakan Tekin'e şu soruları yöneltti:
1. 2002 – 2023 döneminde Ordu’da kapatılan köy okullarının sayısını yıllık temelde açıklar mısınız?
2. 2002 – 2023 döneminde Ordu’da taşımalı eğitim ile okula ulaşan öğrencilerimizin sayısını eğitim basamaklarına göre ve yıllık temelde açıklar mısınız?
3. 2023 ve 2024 yıllarında Ordu’da yeniden açılması planlanan köy okullarının sayısını söz konusu okulların bulunduğu yerleşimler ile birlikte açıklar mısınız?
4. 2002 – 2023 döneminde Türkiye’de taşımalı eğitim ile okula ulaşan öğrencilerimizin sayısını eğitim basamaklarına göre ve yıllık temelde açıklar mısınız?
5. 2023 ve 2024 yıllarında Türkiye genelinde yeniden açılacak köy okullarının sayısını illerimize göre açıklar mısınız?
6. Milli Eğitim Bakanlarının neredeyse her yıl tekrarladığı köy okullarının yeniden açılacağına ilişkin açıklamalara yönelik neden herhangi bir somut adım atılmamaktadır?


Torun, Bakan Tekin'in sorularına verdiği yanıtları kamuoyu ile paylaşacağını belirtti. Torun, "Ordu'da ve Türkiye'de taşımalı eğitimin son bulması ve köy okullarının yeniden canlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın hak ettikleri kaliteli eğitime kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!