olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Seçim sonrası unutuldu...

Seçim sonrası unutuldu...
Şanlıurfa’da yıllardır yapılacak olan troleybüs projesinde henüz somut adım yok.Diyarbakır yolu üzerinde, troleybüs gelecek diye hala kapalı tutulan yol ise vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Vatandaşlar, “Trafikte yaşanılan bu kadar sıkıntıya rağmen yolun hala neden kapalı tutulduğuna anlam veremiyoruz” dedi.

Ayetullah Yüksel/Şanlıurfa OLAY

 ESKİ Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba tarafından alt yapısı hazırlanan troleybüs projesi, seçimlerin ardından unutulmuşa benziyor. Projenin fizibilite çalışmalarını tamamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce projeyi Dünya Bankasına sunmuştu.  Dünya Bankası tarafından olumlu karşılanan Troleybüs Projesi için 40 milyon Euro tutarında kredi verilmesi uygun bulundu. Şanlıurfa Belediyesi tarafından Proje için, Necmettin Cevheri Bulvarı’nı da (Diyarbakır Yolu)50 metre genişleterek orta kısmını troleybüs’e hazır hale getirdi.  İlk etapta Eski otogar- Karaköprü cemre tesisleri arasında 12 km’ lik güzergahta 22 araç ve Balıklıgöl- İmam Keskin, Buğday pazarı arasında 5 km’lik güzergâhta 6 araç olmak üzere toplam 17 km’lik güzergâhta 28 araçla proje hazırlandı.

 Her hangi bir çalışma yok

Ancak aradan uzun zaman geçmesiyle yolun halen kapalı olması ve her hangi bir çalışmanın başlatılmaması vatandaşları endişelendiriyor. Şanlıurfa nüfusunun Karaköprü ilçesinde hızla yoğunlaşması ve orada ki vatandaşların toplu taşıma araçları yerine özel araçların tercih edilmesiyle trafik iyice çıkılmaz bir duruma giriyor. Özellikle sabah mesai saatlerinin başlamasıyla kent merkezine doğru gelişler ve akşam mesai bitmesiyle de eve dönüşlerde trafik kilitleniyor. Haliyle vatandaşlar orta şeritteki yolun kapalı tutulmasına tepki gösteriyor.

 Troleybüs gelecekse gelsin...

Yolun hala kapalı tutulmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “ Troleybüs gelecekse gelsin, gelmeyecekse de kapalı olan yol biran önce trafiğe açılsın. Trafiğin hali ortada o kadar zor seyrediyoruz ki bunun üstüne hazır yapılmış bir yolun trafiğe kapalı tutulmasına da anlam veremiyoruz. Troleybüs için her hangi bir çalışma göremiyoruz. Geldiği zaman bu yol tekrar kapatılsın ama şimdi bu şekilde uzun zamandır kapalı tutulmasını da doğru bulmuyoruz. Açıkçası bizim troleybüsün geleceğinden de ümidimiz kalmadı.  Seçimlerden uzun bir zaman geçmesine rağmen gözle görülür bir çalışma göremiyoruz.  Büyükşehir Belediyesinin buna bir çözüm bulmasını bekliyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!