olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sebze ve meyve fiyatları normale döndü

Sebze ve meyve fiyatları normale döndü
Şanlıurfa’da Ramazan’ın ilk haftalarında yüksek olan  sebze ve meyve fiyatlarında bayramın yaklaşmasıyla düşüş yaşandı. Vatandaşlar ise,  fiyatların ucuzlamasından memnun olduklarını dile getirdi.

Haber: Mehmet Halhalli

Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa’da domatesin fiyatı 6 lirayı geçince vatandaşlar Pazar yapamaz hale geldi. Pazardan sadece günübirlik meyve sebzeler alındı. Geçtiğim haftalarda  pazarda domatesi 6 lira, salatalık 3 ile 5 lira arasında, Patates 1.5 ile 2.5 lira arasında, Biber 6 lira ile 8 lira arasında, patlıcan fiyatı 2,5 liradan ve karpuz kilosu 1,75 liradan pazarda satılıyordu.

Meyve’de Rekor Muz’un elinde bulunuyor

 Yine geçtiğimiz haftalarda meyve fiyatları Şanlıurfa’da kilosu 2 lira 5 lira arasında satılıyordu. Meyve fiyatlarında rekor 10 lira ile muzda bulunuyor. Ancak bayramın yaklaşmasıyla  sebze ve meyve fiyatları normal seyre döndü.

Bugün Şanlıurfa pazarlarında, domates 1 lira ile 2 lira arasında, Biber 1 lira ile 2 lira arasında, salatalık 1 lira, patates 1 lira, patlıcan 1 lira, yeşillikler 4-5 bağ 1 lira ve karpuzun kilosu 50 kuruş ile 75 kuruş arasında değişiyor.

Vatandaş memnun

Özellikle mesai bitimine doğru yoğunluk yaşanan semt pazarlarında alışveriş yapan vatandaşlar fiyatların ucuzladığını bu yüzden bu yıl daha bereketli olacağını söylediler.

Sebze ve meyve fiyatları da herkesin bütçesine uygun hale geldiğinden mesai sonrası gelip alışveriş yaptığını belirten Hanım Koyuncu , “Marketlerde aldığımız sebze ve meyveleri pazarda yarı fiyatına alıyoruz. Buda bütçemizi sarsmıyor. Bu ucuzluk böyle devam etmesi vatandaşlar açısında çok iyi, bu yıl bereketli olacaktır” dedi.

Mesai bitiminde fiyatlar ucuzluyor

Semt pazarı esnafları ise,  “Havaların ısınmasıyla yollarda kar ve buzlanma olmadığı için mallar halde artık bekletilmeden taze taze satıyoruz. Müşterilerin yoğunluğu genelde mesai bitiminden sonra fazla oluyor. Elimizde bulunan malları akşam olmadan satıyoruz. Buda bizim için iyi oluyor” diye konuştular.

 "Hal pazarı 3 gün kapalı"

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği  Başkanı Faruk Akbaş ise, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara alışveriş uyarısında bulundu..  Hal pazarının 3 gün boyunca kapalı olduğunu duyuran Akbaş, "Bayram nedeniyle hal pazarımız pazar, pazartes ve salı kapalı olup, çarşamba açılacaktır.  Esnafımızın, ev ihtiyaçlarını alırken, halpazarımızın 3 kapalı gününü gözetmeleri,önemle rica olunur" dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!