kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şeb-i aruz Urfa’da dualarla kutlandı

Şeb-i aruz Urfa’da dualarla kutlandı
Peygamberler Şehri Şanlıurfa, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi 750. vuslat yıl dönümünde dualarla andı. Ellerin semaya açıldığı gecede Semazenler aşk ile döndü

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan Mevlevî Sema Törenleri, Hazreti Mevlânâ’nın daha doğru anlaşılması ve anlatılması amacıyla her yıl yapılıyor.

Hazreti Mevlânâ'nın 750. vuslat Yıldönümü nedeniyle Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Şeb-i Arûs etkinlikleri düzenlendi.

Şanlıurfa Mevlânâ Külliyesi Vakfı tarafından Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii’nde düzenlenen Şeb-i Arûs programına İl Müftüsü Ramazan Tolan, Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer ile vatandaşlar katıldı.

Ellerin semaya açıldığı gecede Filistin için dualar edildi. Tasavvufun ve ilahi aşkı simgeleyen semazen gösterisi duygu dolu anlar yaşattı. İlahi korosu, seslendirdiği ilahilerle dinleyenleri mest etti.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, ‘’Mevlana Hazretlerini bütün dünyada, ülkemizde her yerde çok sevenleri var, onun yolunda gidenler var ama Şanlıurfa’da biraz daha fazla. Mevlana hazretlerinin Şeb-i Arûs gecesine denk getirildi. Onun ismine layık çok güzel program icra edildi. Bütün dünyada ünü var ama sanırım ikinci en büyük merkez Urfa olacak. Çünkü sevenleri de çok. Her yönüyle onun yolunda devam edenler de çok. Dünyamızda tabi birçok İslam önderleri büyükleri vardır ama bu büyüklerinden bir tanesi de Mevlana Hazretleridir. Mevlana, gönül adamı, tasavvuf adamı, ahlak adamı ama bunun yanında da dinimizin temel kurallarına çok sıkı sıkıya bağlı hiçbir ödün, bir taviz vermemiş bir şahsiyet. Günümüzde bütün dünyanın, Müslümanların ve inanmayanların veya başka din mensuplarının hepsinin muhtaç olduğu sevgi, muhabbet, kardeşlik, dostluk hepsi onda mevcut, bu kültürümüze bu büyüklerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Urfa’da buna sahip çıkacak’’ dedi.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=3439336000&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=3439336000&f=o

’‘But what of justice?’ asked Lucilla, evidently dazed. ’‘Well, she didn’t walk through the walls, that’s certain,’ said Hilary acidly. “Don’t be an ass, Ferringhall,” he said tersely. Adieu! mycharmer. Hisstories had enchanted her, even if in some deep corner of her heart she guessedthey were not entirely true. They would be partners only inloneliness. But you! Why the devil did you marry her? That's the thing thatconfounds me. But she made a pretence of struggling a little, for itwould be out of character for her not to do so and she did not want to arouse hissuspicions. Perhaps, shemay tell me whose picture this is. ”“At any rate,” she declared, “your remarks decided me. ""Quite natural! Never forgive an injury!—I never do!—ha! ha!""Really, Mr. ’‘Because you are a pig!’ retorted Melusine hotly. She felt shehad stepped into a world of unknown usages.

Video ID: IC0gIC0gMTg4LjEzMi4yMDAuODggLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjIyIC0gMTI1NDE4MzM3NQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 18-09-2024 06:02:00

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10