olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sayacıma dokunma!

Sayacıma dokunma!
Şanlıurfa’da üçüncü kez su sayacı çalınan Mehmet Mirdeslioğlu, sayaca not bırakarak, sayacıma dokunma” dedi.

Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa`da gece yarısı apartmana giren hırsızlar, dairenin su sayaçlarını sökerek çaldı. Sayaçları çalan hırsızlar kayıplara karışırken bina sakinleri, daha önce de üç kez sayaçlarının  sökülerek çalındığını belirtti. Hırsızların gazabından sayacını korumak isteyen Mehmet Mirdeslioğlu adlı bina sakini sayaca “ Bir daha çalarsan bankanın güvenlik kamerasından seni tespit ederim. Sayacıma dokunma” yazılı not bıraktı.

Üçüncü kez çalındı

Hemen her gün yeni bir hırsızlık olayı gazete sayfalarını süslerken vatandaşlar da bu hırsızlara karşı ilginç yönetmeler geliştirerek savunmaya geçiyor. Özellikle yaz aylarında açık pencere ve balkonlardan içeri giren hırsızlara demir korkuluk ile karşı koyan vatandaşlar, bu sefer de su sayacı hırsızlarına karşı savunmaya geçti. Üçüncü kez su sayacı çalına  vatandaş bu sefer sayaca not bırakarak savunmaya geçti.

Oldukça rahat davranıyorlar

Su sayacı çalınan daire sahiplerinden olan Mehmet Mirdeslioğlu, su sayaçlarının özellikle kimsenin olmadığı saatlerde çalındığını belirtti. Hırsızlarla baş etmek için farklı bir yola başvuran Mirdeslioğlu, “Bu sayaçları çalan kişi ya da kişilerin yaptıkları kabul edilebilir bir durum değildir. Bu insanlar kendilerine ait olmayan bir şeyi alıp gidiyorlar. Benim sayacımı, caddedeki güvenlik kameralarına rağmen söküp götürdüler” dedi.

Yazılı not bıraktı

Sayacının dördüncü kez ve özellikle Cumartesiyi pazara bağlayan gece çalındığını söyleyen Mehmet Mirdeslioğlu, “Güvenlik önlemi alarak baş edemedik. Ben de kendimce bir yönetme geliştirdim. Bir A4 kağıdına, “Bir daha çalarsan bankanın güvenlik kamerasından seni tespit ederim. Sayacıma dokunma” yazılı not bıraktım. İnşallah bu sefer işe yarar. Aksi halde dördüncü kez sayaç takmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

Madde bağımlıları mı çaldı?

Su sayaçlarını çalan kişilerin normal hırsız olduğunu sanmadığını söyleyen Mehmet Mirdeslioğlu, “Bana göre bu sayaçları çalanlar normal hırsız değildir. Çünkü bu sayaçları çalanlar götürüp eskiciye 5 liraya satıyor. Muhtemelen bu madde bağımlılarını işidir. Çünkü beş lira için diğer hırsızların çalacağını sanmıyorum. Ama ortada bir gerçek var o da sayaçlarımızın üçüncü kez çalınmasıdır” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!