olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

ŞANVAK: Şanlıurfa’nın değerlerine sahip çıkacağız

Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu, Şanlıurfa’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

(Mutlu GÜNEŞ/Şanlıurfa OLAY)

Şanlıurfa Vakfı’nın (ŞANVAK) yeni yönetim kurulu, Şanlıurfa’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vakıf Başkanı Kemal Alataş, en büyük amaçlarının tüm Şanlıurfalıları tek çatı altında toplamak olduğunu belirterek, bu çalışmaları Ankara, Mersin, Adana ve İzmir gibi illerde de yaptıklarını belirtti. Şanlıurfa Vakfı’nın ihtiyaç sahibi ailelere yardım edeceğini de belirten Alataş, maddi durumu olmayan öğrencilere burs verdiklerini de vurgulayarak, çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK) Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların değerinin dünya genelinde anlaşıldığını belirterek, “Kıymet bilmediğimiz değerimizi ortaya çıkarmamız gerekir” dedi.

Şanlıurfa için en iyi şekilde çalışacaklarını belirten Alataş, “Biz profesyonel bir planda çalışma yapmak için planımızı yaptık, çalışma alanlarımızı gruplara ayırdık. Vakıf çalışanımız ve müdürümüzün maaşı da Halil Bağıban ve Muzaffer Çakmaklı üstlendi. Yani vakıfın kasasından bir kuruş bile gereksiz masraf ve ödeme yapılmayacak” dedi.

Sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde Şanlıurfa’yı tanıtmaya ve değerlerine sahip çıkmak için çalışacaklarını vurgulayan Alataş, “Amacımız, sadece Ankara’da olan Şanlıurfalıları değil, Türkiye’nin her yerinde olan Şanlıurfalıları sevgi, saygı ve güvene dayalı huzurlu bir ortamda birleştirmektir, bütünleştirmek ve Şanlıurfa’mıza hizmet için aynı gayretle çalışıp çaba göstermektir. Biz bir araya gelerek bir şey yapamayız düşüncesini silip atmak istiyoruz. Bizler istediğimizde her şeyi yaparız. Şanlıurfa çok değerli bir şehirdir. Bütün dünya bunu takdir ediyor. Sadece bizler kendi kıymetimizi bilmiyoruz. İçimizdeki değerleri ortaya çıkarmak istiyoruz. En iyi iş adamları, en iyi siyasetçilerimiz var. Biz olarak gönül birliğince çalışmalıyız. Biz bir olarak bütünleşirsek ancak başarılı oluruz. Biz siyaset yapmıyoruz ama siyasetçileri de aramıza almalıyız. İktidarıyla muhalefetiyle onların da gücünü arkamıza almalıyız. O gücü de arkamıza alırsak, Şanlıurfa için çok değerli çalışmalar yaparız. Bunu yaparken de hepinizin desteğini görmek istiyoruz” diye konuştu.

Vakfın çalışmaları kapsamında öğrencilere burs da verdiklerini dile getiren Alataş, “sağ olsun arkadaşlarımız, öğrencilere burs vermek için çabalıyor. Hiç talep etmediğimiz halde, birçok arkadaşımız öğrencilere burs verdiler. Bu bursa başvuran öğrencileri çağırdık ve hak edene burs verdik. Şimdilik 60 öğrencimize burs veriyoruz, inşallah ilerleyen süreçlerde bu sayı daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!