olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'yı Bakansız Bırakmayın....

Şanlıurfa'yı Bakansız Bırakmayın....
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği  (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, önümüzdeki günlerde kurulacak olan kabinede, barındırdığı potansiyel ve hükümete verdiği destek göz önüne alınarak Şanlıurfa'ya bakanlık verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şahin, basına bu konuda şu açıklamayı yaptı:

''Son 16 yılda tercihini iktidar partisinden yana kullanan Şanlıurfa, barındırdığı başlıca Tarım ve Turizm potansiyeli ile bakanlığı çoktan hak etmiş ve meclis sisteminin son Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa'ya verilmişti.

Tarım şehri Şanlıurfa'nın bunun yanında tarıma bağlı bir sanayi şehrine dönüşmesi, kişi başına milli gelirinin de Türkiye ortalamasının üzerine çıkması gerekmektedir.  

Şanlıurfa'nın kalkınma ve gelişmesine bütüncül bakılmalı. Kent gelişirken bazı alanlarda kayıplar yaşanmaktadır. Dünyanın her yerinde potansiyeli olan şehirlerin çok özel konumu söz konusu.  Dış hatlarda Şanlıurfa'dan direkt uçuşlar hala yapılamıyor. Zengin turizm potansiyelimize rağmen  konaklama tesislerindeki doluluk oranları arzulanan seviyelerin altında... Şanlıurfa'da turistlerin kalış süresi ortalama bir gün..

İktidar Partisine gerek yerel ve gerekse genel seçimlerde desteğimizi hiç esirgemedik. Şanlıurfamız 2002 yılından bu yana yüksek oy oranıyla iktidara büyük destek vermiştir. Ülke olarak hükümetimiz tarafından belirlenen 2023 hedeflerine topyekûn ulaşabilmemiz için illerimizin gelişme hızı fevkalade önem taşımaktadır.

 

İlimiz bu hedeflere ulaşmak için katkı sağlama potansiyeline sahip olup bu potansiyeli gerektiği gibi değerlendiremediğinden arzu edilen sosyal ve ekonomik gelişmeyi maalesef sağlayabilmiş değildir. İlimizin cazibesinin arttırılması gerekmektedir. 

Hükümetimiz Şanlıurfa için bugüne kadar pozitif ayrımcılık yapmış hizmete susayan ilimiz son yıllarda gelen yatırımlarla atağa geçmiştir. Bu güçlü yatırımları ve birlikteliğimizi pekiştirmek, yarım kalan projelerin tamamlanması ve bu sayede ilimizin gelişmesinde olumlu neticelere ulaşmak adına Şanlıurfa'mızın bu dönemde de bir bakanı olmasını arzu etmekteyiz. İlimizin yeniden bir bakan kazanması ve makûs tarihinin değişmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım beklediğimizi kamuoyu nezdinde arz ve talep ederiz.” 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!