olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa\'ya yeni yatırım müjdesi

Şanlıurfa\'ya yeni yatırım müjdesi
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şanlıurfa’ya 2 tane tematik sanayi sitesi kazandıracağı müjdesini verdi. Bölgenin terörden etkilenmemesi için büyük gayret gösterdiklerini aktaran Bakan Işık gıdaya ve tarıma dayalı sanayide Şanlıurfa’nın Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için bu adımı attıklarını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep’in teröre teslim olmayan, terörün psikolojisine yenilmeyen çok önemli şehirler olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin yeni sanayi merkezlerinden olduğunu aktaran Fikri Işık “Tarıma dayalı sanayinin adeta ülkemizdeki önemli merkezlerden birisi olmak istiyor. Şanlıurfa sadece Türkiye’nin değil dünya tarihinin önemli merkezlerinden biri. İnsanlık yürüyüşünün çok çok önemli duraklarından biridir Şanlıurfa. Özellikle Göbeklitepe ile başlayan bilim ve teknolojinin merkezlerinden biri Şanlıurfa. Şimdi Şanlıurfa artık tekrar üretimde de, özellikle tarıma dayalı sanayide de ciddi bir sıçrama yapmak istiyor ve buna yönelikte çok ciddi gayret gösteriyor” dedi.

Hükümet olarak Şanlıurfa’yı her alanda desteklemeye devam edeceklerini aktaran Bakan Işık “Biz de hükümet olarak Şanlıurfa’yı her alanda olduğu gibi bu alanda da desteklemenin gayreti içerisindeyiz. Organize Sanayi Bölgemiz yetmiyordu onu ciddi anlamda 571 hektarlık yeni bir genişleme alanı oluşturuyoruz. Çok ciddi talep var. Siverek’te yeni bir organize sanayi çalışmasına başladık ve bugün belki sizler aracılığıyla Şanlıurfa’ya bir müjde olarak söyleyebiliriz. Şanlıurfa’da şimdi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesini de kuracağız. Artık gıdaya ve tarıma dayalı sanayide Şanlıurfa’nın Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için bu adımı atıyoruz. Bu hayata geçtiğinde Şanlıurfa tarıma dayalı sanayide, gıda sanayinde çok önemli bir merkez olacak. Bu açıdan bizim bilim ve sanayi teknoloji bakanlığı olarak Şanlıurfa’yı bir üretim merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİMİZ 25 MİLYAR TL URFA’YA YATIRIM YAPTI

Hükümetin Şanlıurfa’ya 25 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptığını ve  özellikle GAP Projesinde büyük ilerlemeler sağlandığını ve sulanabilir tarım alanı çok arttığın altını çizen Bakan Işık “Şimdi bunun artık ürüne dönüp bütün dünyaya satılması Şanlıurfa’nın önemli bir ticaret, ihracat merkezi haline gelmesi için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Burada sadece Organize Sanayi kurmakla yetinmiyoruz. Avrupa Birliği projeleriyle beraber burada hububatta lisanslı depoculukla ilgili bir projemiz var. Aynı şekilde pamukta lisanlı depoculukla, kümelenme projesiyle ilgili özellikle Gıda kümelenmesiyle ilgili bir projemiz var ve turizmle ilgili bir projemiz var. 4 tane projemizin toplam değeri 100 milyon TL’dir. Dolayısıyla bir taraftan organize sanayi kuruyoruz bir taraftan da o organize sanayinin kalıcı olması için yapılması gereken diğer yatırımları da yapıyoruz. Tabii bununla özellikle kalmıyoruz. Küçük sanayi olarak da şimdi Şanlıurfa’ya 2 tane tematik sanayi sitesi kazandıracağız. Bunlardan biri matbaacılar diğeri ayakkabıcılar. Matbaacıları 2016 programına aldık. Ayakkabıcılar içinde şuanda çalışmalar devam ediyor eğer kooperatifimiz gerekli çalışmaları yetiştirebilirse bunu da 2016 programına alacağız. Bunlar bizim açımızdan son derece önemli gelişmeler çünkü Şanlıurfa’nın bu çalışkan, gayretli insanına altyapı hizmeti sunarak onların üretmesini, istihdam oluşturmasını ve hem kendi ekonomilerini hem şehir ekonomilerini hem de ülke ekonomisine katkı sağlamalarını özellikle istiyoruz” dedi.

TEKNOPARK’TAKİ FİRTMA SAYISI ARTACAK

Şanlıurfa Teknopark’ın yeni yeni geliştiğini ancak buranın önemli bir merkez haline gelebilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı aktaran Bakan Işık “Şanlıurfa’nın teknoparkı yeni yeni gelişiyor, büyüyor. 12 firmamız var şuanda ve önümüzdeki süreçte bu firma sayımız artacak. Son derece önemli teknolojik çalışmaların yapılacağı önemli bir merkez olması için de biz sürekli destekliyoruz. Şuana kadar 7milyon TL’nin üzerinde sadece teknoloji geliştirme bölgesine destek verdik. Son olarak bunu da ifade edeyim. Tubitak’ın yenilenebilir enerji kapsamında güneş enerjisiyle ilgili Ceylanpınar’daki Tigem’de çok büyük bir araştırma çalışması var. Bu bölge Türkiye’nin en fazla hatta dünyanın en iyi güneş alan bölgelerinden bir tanesidir. Burada güneş enerjisiyle ilgili çalışmalarımızı da yoğunlaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM YAPMAK İSTEYENLERİN YANINDAYIZ

Türkiye’de üretim yapmak isteyen insanların devlet olarak hükümet olarak yanlarında olduklarını aktaran Bakan Işık “Onların yaptıkları yatırımlarda onların önünü açmak, onlara moral vermek, motive etmek daha sonra da fiilen desteklerle onların yatırım yapmasını sağlamak için elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Şuanda Şanlıurfa’dayız. Şanlıurfa 6. bölge. 6.bölge demek teşvikte Türkiye’deki en büyük bölge demek. Eğer bir sanayicimiz Şanlıurfa’ya gelip yatırım yaparsa Türkiye’nin en yüksek teşviklerini Şanlıurfa’da alıyor. Bu çok önemli bir yatırım desteği. Bunun yanında biz proje bazında destekler veriyoruz. KOSGEP özellikle kobilerimizin işini büyütmek, geliştirmek, birlikte çalışmak isteyenlere yönelik çok ciddi destekleri var. Yine aynı şekilde markalaşma, kurumsallaşma ile ilgili çok çok önemli destekleri var. Ürününü tanıtmak için yurt içi ve yurt dışı fuar desteği var. O kadar çok alanda destek veriyoruz ki bu desteklerin teknolojiyle ilgili Tubitak’ın, Bakanlığımızın çok ciddi destekleri var. Bu noktada sanayicilere çağrımız şu “gelin siz yatırım yapın, gelin bu bölgeye yatırım yapın. Bu bölgede Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep üretimde ayrışmaya başladı. Gelin bu bölgeye yatırım yapın biz de size hem teşvik olarak hem de destek olarak destekleyelim. Sizin yanınızda, arkanızda olalım. Bu bölge sadece terörle anılmasın, bu bölge üretimle, güzelliklerin değere dönüşmesiyle anılsın. Bu bölge tarihin her döneminde olduğu gibi bilim ve teknolojiyle anılsın” ifadelerini kullandı.

Terörün bölgede tamamen ortadan kaldırılması için büyük gayret gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Bakan Işık “İnsanların bir yere yatırım yaparken ilk baktıkları şey güvenliktir. Maalesef bu terör ve özellikle terör örgütü PKK şuanda bu bölgenin başındaki en büyük beladır. Yani bu belanın bu bölgenin başından tamamen kurtarılması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Çok yoğun bir terörle mücadele ve teröristle mücadele programı yürütüyoruz” şeklinde konuştu. 


ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!