olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'ya fuar alanı şart!

Şanlıurfa'ya fuar alanı şart!
Şanlıurfa’da 2.’si düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı. Fuarda konuşan Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’ya çok amaçlı kullanacağımız bize yakışır bir fuar alanı yapılmasını öncelikle sayın Valim ve Büyükşehir Belediye Başkanımdan önemle arz ediyorum” dedi.

Ahmet Doğan/Şanlıurfa OLAY

Start Fuarcılığın düzenlediği Şanlıurfa’da 2.’si düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve ilçe başkanları katılım gösterdi. Bunların yanı sıra Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüboğlu, Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe  ve bir çok firma sahipleri katıldı.

   Fuarda konuşan Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya,Şanlıurfa’nın tarım başkenti olarak nitelendirildiğini belirterek, “ Bu tür fuarlarda tanıtılan yeni yeni teknolojiden faydalanmalıyız. Burada büyük eksikliğimiz fuar alanımızın olmayışıdır. Bu şekilde ve bu şartlarda fuarlar yapılırken zorluklar çekiyoruz. Çok verimli geçtiğine de inanmıyorum. Katılımcı firmalar buraya gelirken fuarın fiziki yapısından dolayı çok zorluklar çekiliyor. Şimdi buraya yağmur yağsa iptal olacak. Yazın yapmaya kalktığımızda ise sıcaktan bunalıyoruz. Burada Şanlıurfa’ya çok amaçlı kullanacağımız bize yakışır bir fuar alanı yapılmasını öncelikle sayın Valim ve Büyükşehir Belediye Başkanımdan önemle arz ediyorum” dedi.

 Fuar yeri için yer tahsis edildi

Yeni bir fuar için imar planımızda evren sanayi sitesi ve organize sanayi bölgesi arasında bir yer tahsis ettiklerini ve çalışmaların başlayacağı müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise,  “ Bu alan üzerinde yaptığımız ön çalışmalarda değerlendiriyoruz.  Önümüzde ki birkaç gün içerisinde Oda Başkanlarımızla bir istişareden sonra düğmeye basacağız. Şanlıurfa sadece Türkiye’nin değil en önemli tarım hazinelerine sahip bir ilimizdir. Türkiye’de sulanabilir arazinin yüzde 11 sadece Şanlıurfa’da bulunmaktadır. Böyle bir hazineyi yıllardır değerlendirememişiz.  Artık bu hazineleri paraya ve berekete çevirmenin zamanı geldi. Bu gibi fuarlarda çiftçilerimiz istifade etmelidir. Katılan herkese teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

    Konuşmalardan sonra  fuar açılışı yapıldı. Açılış yapıldıktan sonra fuar alanı gezildi.

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!