kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfaspor’dan hakem hatalarına sert tepki! “Onurumuza dokunmaktadır”

Şanlıurfaspor’dan hakem hatalarına sert tepki! “Onurumuza dokunmaktadır”
Şanlıurfaspor Kulübünden, Trendyol 1. Lig'de Fatih Karagümrük'e 3-1 mağlup olduğu maçın ardından hakem kararlarına yönelik sert bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Takımımızın hakem hataları nedeniyle sürekli mağdur edilmesi onurumuza dokunmaktadır" denildi.

ŞANLIURFA - Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında, Şanlıurfaspor, Fatih Karagümrük ile oynadığı maçta 3-1 mağlup oldu. 

Maçın ardından Şanlıurfaspor Kulübü, hakem kararlarına sert bir tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, son dönemlerdeki hakem hatalarına dikkat çekilerek, takımın bu kararlarla mağdur edildiği vurgulandı.

Şanlıurfaspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, sezon başında düşük bütçeli ve genç bir kadro kurarak lige başladıkları hatırlatıldı ve bu yapı ile Türkiye’de örnek teşkil eden bir takım oluşturduklarına dikkat çekildi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Sezona düşük bütçeli ve genç bir kadro kurarak Türkiye'de örnek teşkil eden bir yapı ile lige başladığımız takımımızın, hakem hataları ile mağdur edilmesi artık onurumuza dokunmaktadır.

Ligin en iyi futbolunu oynayan ve en çok mücadele eden takımları arasında dikkat çeken takımımız, en son oynadığı Fatih Karagümrük maçında yapılan hakem hataları bizleri derinden üzmüştür.

Özellikle maç içerisinde bariz yapılan hakem hatalarının insani hatalar olduğunu kamuoyuna bildirirken, müsabakanın 50. dakikasında futbolcumuz Aly Malle’nin hareketine alakasız olmasına rağmen, pozisyon incelendiğinde futbolcumuzun rakibinin ayağına temas etmediği ve çime bastığı açıkça görülmekteyken kırmızı kart verilmesi art niyetli olduğu izlenimini yaratmıştır. Pozisyon incelendiğinde hareketin futbolcuya temas etmediği bariz bir şekilde gözlemlenmektedir. VAR hakemi Davut Dakul Çelik’in inceleme tavsiyesiyle pozisyonu değerlendiren hakem Ömer Tolga Güldibi, futbol tarihinde ilk defa kırmızı kartı iptal etmeyerek, kırmızı kartın arkasında durduğunu belirtmiştir. VAR tavsiyesi ile pozisyonu incele demek, VAR’daki hakemin pozisyonda kart olmadığını düşündüğü anlamına gelmektedir.

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Haciosmanoğlu’nun bir açıklamasında VAR incelemesi ile alakalı yapılan hataların insani hata olmadığını söylediğini hatırlatarak, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan VAR görüşmelerinin yayınlanmasını özellikle rica ediyoruz.

2020-2021 sezonunda sahamızda oynadığımız Ergene Velimeşespor maçımızı yöneten ve yine alakasız bir pozisyonda 90+6. dakikada vermiş olduğu penaltı ile takımımıza puanlar kaybettiren hakem Ömer Tolga Güldibi’nin iyi niyetli olmadığına inanıyoruz. Bu karşılaşmanın görüntülerinin izlendiği takdirde kulübümüzün ne demek istediği daha iyi anlaşılmaktadır.

Yine başka bir konuya değinmek gerekirse, haftaya deplasmanda karşılaşacağımız Kocaelispor maçının bir hafta öncesinde aynı bölgeden hakem atanması çok manidar. Belki gözden kaçmış olduğuna inanmak istemekle birlikte, bu durumun açıklamasının olmadığını düşünüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu MHK’nin konuyla ilgileneceğini ve bu hakeme bir daha maç verilmemesini özellikle takipçisi olacağız.

Müsabaka içerisinde takımımızın mağlup olması için elinden geleni en iyi şekilde yapan hakemi bundan sonraki maçlarımızda görmek istemiyoruz.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!