olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfalı öğrencilere YGS uyarısı

Şanlıurfalı öğrencilere YGS uyarısı
Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Osman Çakmak, YGS sınavı öncesi ögrencilere uyarılarda bulundu. Çakmak, “Sınavı yetiştirebilecek miyim kaygısıyla başlamayın. Sorularla inatlaşmadan, sakin bir şekilde sınava devam edin” dedi.

Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Osman Çakmak, hafta sonu yapılacak olan YGS sınavı öncesinde  açıklama yaptı.    Şube Başkanı Osman Çakmak, "Bu hafta sonu yapılacak YGS sınavına ilimizde yaklaşık 40 bin aday girecek.Adaylarımıza sınavdan önce bazı uyarılarda bulunarak yardımcı olmak istedik.İlimizde birçok okulun ismi ve adresleri değiştiğinden öğrencilerimizin sınav öncesinde panik yaşamamaları için mutlaka sınava gireceği okulu ve sınıfı görmelerinde fayda vardır.Harran Üniversitesinde sınava girecek öğrenciler hangi kampüste gireceğini dikkatli bir biçimde kontrol etmelidir.Çünkü öğrenci yanlış kampuse gittiği taktirde sınavı kaçırma ihtimali ortaya çıkacaktır.Sınav günü trafik yoğun olacağından yola biraz erken  çıkmalarını önemle tavsiye ediyoruz.Adaylar sınav günü nüfus cüzdanını yanlarına almayı unutmamalıdırlar.  Pazar günü sabah ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağını da kimliklerini unutan öğrenciler için şimdiden duyurmuş olalım.Sınav öncesinde dağıtılan kitapçık ve optik kâğıtlara kitapçık numarası, kimlik numarası  ve imzasını belirtilen yerlere eksiksiz doldurmalıyız. Sınav anında kaygı düzeyi ne yüksek ne de düşük olmalıdır.Sınavı yetiştirebilecek miyim  kaygısıyla başlamamalı; sorularla inatlaşmadan, sakin bir şekilde sınava devam etmelidirler. Unutmamalıdır ki bu sınavda aldığımız puanın yüzde 40 ı geçerli olacak.Asıl pastanın büyük dilimi Haziran ayındaki LYS sınavında olacaktır.Yani telafisi olan bir sınava girilecek.Şimdiden sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

     Bu bir hak ihlalidir

     Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Osman Çakmak, “Danıştay 8 Aralık 2014 te yürütmesini durdurduğu halde ÖSYM yine sınav sorularının yüzde 20 sini açıklayacağını duyurdu.Bu karar sınavlardaki şeffaflık ilkesiyle çelişmektedir, öğrencilerimiz hak ihaliline uğramış durumdadır.ÖSYM hangi maksatla olursa olsun bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz.   Bu arada 12 Mart 1921 yılında kabul edilen İstiklal Marşı'mızın bugün yıl dönümünü kutluyoruz.Kahraman Ordumuz ve Milletimize ithafen cesaret, güç, azim ve tahammül aşılamak için yazılan Milli Marşımızın kabul edilişinin 94.yıldönümünü M.Akif Ersoy'un yazdığı duygularla ve gururla kutlarken İstiklal şairimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!