olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'da uyuşturucuyla mücadele başlatıldı

Şanlıurfa'da uyuşturucuyla mücadele başlatıldı
Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı avukat Gökhan Devrim, kentteki madde bağımlısı ve suça meyili olan çocukların eğitileceğini bildirdi.

Devrim, yaptığı açıklamada, Baro ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Suça sürüklenen madde bağımlısı çocukların yanı sıra çocukların rehber öğretmenlerinin de çalışma kapsamında bilgilendirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Devrim, söz konusu çocuklara tek tek uyuşturucunun zararlarının anlatılacağını kaydetti.

Devrim, madde bağımlısı çocukların yeniden topluma kazandırılmasının amaçlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimizde çocuklar gün geçtikçe şiddete ve uyuşturucu madde bağımlılığına yönelmektedir. Çocuklarımızı ne yaparsak daha temiz bir dünyada yaşamalarını sağlayabiliriz, uyuşturucu maddeden nasıl kurtarabiliriz, uyuşturucu maddenin vehamiyeti nedir, çocuklar için aile modeli ve aile içerisindeki şefkat her şeyden daha önemlidir. Çocuklarımız uyuşturucu madde bağımlılığı yaşadıktan sonra ailenin üstleneceği model ve sorumluluk gittikçe daha artmakta ve üzerlerine bunun sorumluluğu binmektedir. Çocuklarımızı dışlamak yerine yaptıkları yanlışları yüzlerine vurmak yerine onlarla iç içe olmak, onlara şefkat göstermek, yanlıştan kurtarmak kendilerinin uyuşturucu maddeye sarılmamasına sebep olacaktır."

Çocukların uyuşturucu madde alabilmek için başta hırsızlık olmak üzere farklı suçlara da bulaşabildiğine değinen Devrim, ilgili suçlara verilen cezaların ise 5 ila 10 yıldan başladığına dikkati çekti.

Okullarda suça sürüklenmiş çocukların tespitinin yapılmaya çalışıldığını belirten Devrim, konuyla ilgili gerekli girişimlerin sürdüğünü belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:“Biz CMK koordinasyon servisinden, son 3 ayda okula gidip de suça sürüklenmiş çocukları tespit ettik. Bu tespitten sonra çocukların rehberlik hocaları çağrılarak Şanlıurfa barosuyla beraber ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir konferans vererek suça sürüklenmiş çocukların rehberlik öğretmenleri bilgilendirilecek ve gerekli tüm işlemler yapılacaktır. Ayrıca çocuklar tek tek çağrılarak yaptıkları hataların ne olduğunu ve bu hataların nelere sebep olabilecekleri anlatılacak. Çocuklara yaptıkları suçlarla ilgili bilgi verip suça yönelmeleri azaltılacak, madde bağımlılığının sonuçlarını ve madde bağımlılığının hayatlarına ne gibi olacağı anlatılıp madde bağımlılığına olan özentileri azaltılacak.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!