olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa\'da, Turizmi çıkış yolu arıyor

Şanlıurfa\'da, Turizmi  çıkış yolu arıyor
Son bir yıl içinde bölgede yaşanan terör olaylarında olumsuz etkilenen Urfa’daki otel işletmecileri ve konuk evleri kan ağlıyor.

Son bir yıl içinde bölgede yaşanan terör olaylarında olumsuz etkilenen Urfa’daki otel işletmecileri ve konuk evleri kan ağlıyor. Bölgedeki terör olaylarının Şanlıurfa’ya da olumsuz yansımasından kurtarmak için Urfa’daki otel işletmeciler ve turizmciler söz konusu olumsuz ortamdan çıkış yolu arıyor. Mezopotamya gibi tarih ve inanç turizminin yanı sıra doğa turizminin de beşiği olan Şanlıurfa’da oteller son 1 yıldır iş yapamaz duruma geldi. Birçok medeniyeti bağrında yaşatmış ve bir çok medeniyetin halen izlerini taşıyan Urfa’da güvenlik sorunu, terör sorunu olmamasına rağmen bölgedeki terör olayları Şanlıurfa turizmini vurdu. Yaklaşık 6 bin yatak kapasitesi olan Şanlıurfa’nın hiçbir oteli ve konaklama tesisinde yaklaşık 5 aydır turist gelmiyor.
ENERJİ GİDERLERİ VE PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEMEKTE ZORLANIYORLAR
Şanlıurfa Dedeman Otel’in Genel Müdürü Ertuğrul Er’in organizasyonu ile bir araya gelen Urfa’daki turizmciler, otel işletmecileri, iş yapamadıkları için personel maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldiler. Enerji giderlerini ve personel giderlerini karşılamayacak duruma gelen Urfa’daki Otel İşletmecileri bu konuda Turizm Bakanlığından destek istediler.
TURİZM BAKANLIĞINDAN DESTEK BEKLİYORLAR
Çeşitli tanıtımlar yapmalarına rağmen bölgedeki güvenlik algısını bir türlü kıramayan otel işletmecileri ve turizmciler, bakanlığın desteğine ihtiyaç duyduklarını anlattılar. Türkiye Otelciler Federasyonun (TÜROFED), 14.Bölge Derneği olan Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği(GATOD) Başkanı Mete Akcan'ın da katıldığı toplantı da “Ne yaparız. Ne ederiz de turist çekeriz” konusunu uzun uzun konuştular. Hükümetin bölge turizmin kaynak aktarması konusunda talepte bulunacaklarını dile getiren GATOD Başkanı Mete Akcan, “SGK teşviki, Enerji Teşviki, Asgari Ücretlerle ilgili destekler bekliyoruz. Geçen yıl Kültür Turizm Bakanlığının anapara ödemesi için 2,5 milyon dolar parası vardı. Bu yıl bu para 5 milyon dolara çıkartıldı. Bölgenin turizm potansiyeli teröre ve güvenlik sorununa heba edilmesin” dedi
BÖLGEDE BİRÇOK İŞLETMELER KAPANMIŞ DURUMDA
Toplantıya katılan Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan ise otel işletmecilerine yaptığı konuşmada “ Mevcut siyasi durum güvenlik algısı bölgeyi en fazla tehdit eden, işletmelerimizi en fazla zorlayan bir durum. Bununla ilgili ne yapabiliriz.? İşletmecilerimizin öncelikle buna eğilmesi gerekiyor. Bu nedenle şuan bir arada olmak gerçekten çok önemli. Dedeman otelin Genel Müdürü Ertuğrul beye böyle bir organizasyonundan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü doğuda birçok işletmeler kapanmış durumda. Kilidi vurmuş ve çıkmış durumdalar. Hatta bir arkadaşımız söyledi; İşletmenin içerisinde 2 kişi var sadece tavla oynuyorlar. Bizim belki de önümüzdeki süreç içerisinde korkulan, bölge işletmelerimizde bunun yansımasının olması. Bunu biz asla istemeyiz. Bu süreçte tanıtım noktasında bir sinerji oluşturmamız gerekiyor. İvedi olarak hareket etmemiz gerekiyor. En azından süreç bitene kadar kendi çarklarımızı döndürebilecek girişimlerimiz olması gerekiyor ”ifadelerini kullandı

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!