olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da STK'lar sandık başına gitti

Şanlıurfa’da STK'lar sandık başına gitti
Şanlıurfa’ya STK temsilcileri, AK Parti aday adayları için yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti. Sonuçlar, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığındaki üst kurulda değerlendirilecek.

İbrahim Halil Aslan/Ahmet Meral

 AK Parti 2015 Genel Seçimleri öncesinde il delegelerine yapılan temayülden sonra milletvekili aday adayları, bu kez Sivil Toplum Kuruluşları yöneticilerinin seçimine sunuldu. Türkiye Genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da  Sivil Toplum Kuruluşu yönetici ve temsilcileri AK Parti’de kim aday olmalı temayülü için sandık başına gitti.  GAP Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda, dernek ve vakıflar ile meslek kuruluşlarının yöneticileri, milletvekili adayı olarak görmek istedikleri 12 kişi için oy kullandı.

 Sonuçları Başbakan Davutoğlu değerlendirecek

AK Parti Şanlıurfa milletvekili aday adaylarından sivil toplum örgütlerinin tercih ettiği adayların belirlenebilmesi için GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda temayül yoklaması sabah saat 09.00'da başladı. Oy kullanma işleminde listede ismi bulunanlar, 80 yuvarlak masanın etrafında kurulan şeffaf sandıklara tercihlerinin yer aldığı listeleri zarf içerisinde atarak oylarını kullandı. AK Parti Şanlıurfa milletvekili aday adaylarının girişte STK ve dernek yönetim kurullarını karşıladığı temayül yoklaması sonuçları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurula giderek değerlendirmeye alınacak.

 4 bin kişi müracaat etti

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu çalışmanın aday belirleme çalışmalarına katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.   Beyazgül, Şanlıurfa Valiliği Dernekler Müdürlüğü onaylı veya Genel Kurul defterindeki kararın örneğini ya da Resmi Gazete'de yayınlanmış yönetim kurulu listesinin örneğini salona getiren sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin de oy kullanabildiğini kaydetti. Beyazgül, oy kullanmak için 4 bin kişinin müracaatı olduğunu belirterek, 5 bin kişinin oy kullanması beklediklerini kaydetti. Beyazgül, 280 aday adayı müracaatı ile ülke genelinde nüfusa oranla en fazla aday adayının çıktığı Şanlıurfa'da 12 adayın belirleneceğini de sözlerine ekledi.

Beyazgül, bundan sonraki süreçte genel merkezin aldığı kararlar doğrultusunda çalışmaların şekilleneceğini sözlerine ekledi.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!