olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa\'da Şehit müslümanlar için gıyabi namaz kılındı

Şanlıurfa\'da Şehit müslümanlar için gıyabi namaz kılındı
Şanlıurfa’da Cuma namazı sonrası Din-Bir-Der öncülüğünde toplanan STK’lar, Mısırda Muhammed Mursi ve 108 kişiye verilen idam kararını protesto etti.

Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

 BALIKLIGÖL Platosunda Cuma namazı çıkışı toplanan STK’lar Mısır’da gerçekleşen darbenin ardından Dünya'da şehit olan müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.  STK’lar adına Basın açıklamasını okuyan  DİN-BİR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bakırcı, verilen kararla insan temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığını ve uluslararası platformda cılız bir sesle sadece kınandığını söyledi.

 İdam kararları bizleri şaşırtmadı

Bakırcı, “Mısır’da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek elbette yanlıştır. Yaşanılan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır.Aynı askeri cunta 2 yıl önce 14 Ağustos 2013 Adeviyye Meydanı’nda üç bin’i aşkın sivili şehit etmekten kaçmadı. Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği saçma sapan idam kararları ise bizleri hiç şaşırtmadı.Alınan bu kararın Mısır’ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir. İşgalci İsrail’e komşu olan ülkelerde yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin tek kazananın İsrail olduğu aşikârdır. ABD ve İsrail ile stratejik müttefik olan ülkelerin yaşanılan süreçle ilgili bir tepki koyamaması ya da ortaya konulan tepkilerin cılız kınamalardan ibaret kalması da bu oyunun bir parçasıdır” dedi.

 Kin ve nefret tohumları ekilmekte

Bakırcı sözlerini şöyle sürdürdü:” Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Yemen’de, Bangladeş’te, Afganistan’da, Pakistan’da aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekilmektedir. Bazen mezhep farklılıkları, bazen etnik farklılıklar kaşınarak bazen de işbirlikçi iktidarların hukuk dışı uygulamaları ile bu coğrafyada kargaşa ortamları oluşturulmaktadır. Bütün bu süreç hem İslam ülkelerinin her birinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya hem de İslam ülkelerinin ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yöneliktir.”

 Basın açıklamasından sonra grup, yapılan dua ile protestolarına son verdi.

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!