olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'da seçim için gönüllü 500 kişi aranıyor

Şanlıurfa'da seçim için gönüllü 500 kişi aranıyor
CHP Milletvekili ve Sandık Gücü Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelebi, sandığı güvenliği için gönüllü 500 kişi arıyor.

Çelebi, sosyal medya aracılığıyla, ’4 Haziran’da oyunu feda edip benimle Şanlıurfa’ya gelecek 500 kişi arıyorum. Birlikte 50 bin oyu koruyacağız‘mesajını paylaştı. 

CHP'Lİ VEKİLLER DE GÖREV YAPACAK

Gazeteci Aslı Aydıntasbas‘ın ’Niçin bir bölümünü vekillerden organize etmiyorsunuz? Milletvekilleri istediği yerde oy kullanabiliyor. Polis ve mülki amirler nezdinde sözleri geçiyor. 20 vekil Urfa’da olsa kimse oy çalmaya cesaret edemez. Milletvekillerinin o gün İstanbul ya da Ankara’da olmasının anlamı yok.‘ mesajına Çelebi, şu yanıtı verdi: ’3 bin 333 sandık var Şanlıurfa’da. Dedikleriniz zaten görevlendirildi. '

 

Öncekigece Halk Tv‘de Uğur Dündar‘ın sunduğu Halk Arenasına katılan Çelebi,  şu açıklamayı yaptı:

’‘181.863 sandığın 1800 tanesinde görevlimiz yok. Bu sandıklardaki seçmen sayısı 300 bin seçmen.. Eksik iller: Aksaray, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kastamonu, Kırıkkale, Konya, Malatya, Urfa, Sivas, Yozgat ve Şanlıurfa.. Bu illerde müşahitlerimiz var ancak ikinci halkayı oluşturmamız lazım..   Görev almak isteyenlerin 0536 520 1923 no'lu WhatsApp hattımıza Ad-Soyad-İl-İlçe şeklinde mesaj atmasını rica ederiz.   

Vatandaşlarımızı sandıktan uzaklaştırmak için kirli propagandalar yapılıyor.  Bunlardan en önemlisi mühürsüzler geçerlidir algısı.  Mühürsüzler geçersizdir diye bir şey yok. Bunu unutun.  3 altın kural vereceğim. Müşahitler olarak saat 06.00'da sandık başında oluyoruz ve mühürletiyoruz.  06.00'da orada olmazsak, geçmiş olsun. Sandık Başkanlarını uyarıyorum, yanlışa düşmesinler, 135 sayılı genelgenin 21. maddesini iyi okusunlar. Bu seçimde mühürsüzler geçerli bu seferlik yapmayalım derseler, hayır kardeşim diyeceksiniz; Sandık Kurulu mühürü geçerlidir. Mühürlenecek ve ne yapılacak biliyor musunuz; mesela 400 zarf var diyelim, 400 zarfta mühürlenmiştir diye tutanak defterine geçilecek. Bunu yapmadıkları takdirde haklarında işlem yapılacak, bir yıla kadar hapis cezası var..  Sandık kurulu başkanı olarak görev yapacak kamu kurum çalışanlarını uyarıyorum, bunun tersini yaparlarsa bir yıla kadar cezası var..

 

İkinci bir konu; seçmen listelerinde bazı mükerrer isimlere rastlıyoruz. Yani sahte seçmenlere.. Mesela evinizde ikamet ettiği görülen farklı isimleri görebilirsiniz. Bunu da sandık başında önlemek mümkün. Sandık görevlilerimiz gelen kişilerin kimliklerinde soğuk mühür bulunmasına dikkat edecekler. Sahte seçmen gelebilir, birden çok sandıkta oy kullanmak isteyebilir. Bir başka önemli konu; ıslak imzalı tutanak.. Ciddi bir sahtekarlık iddiası varsa bize ıslak imzalı tutanak lazım,  bu olmadan bir şey yapamıyoruz. Oy kullanma işlemi bitikten sonra sandık görevlileri ıslak imzalı tutanağı alıp merkeze iletecekler.. 

Şanlıurfa‘ya gelirim diyen 100’ün üstünde başvuru var. Yarıya yakını yurtdışı seçmenleri ve çeşitli sebeplerle oy kullanamayacak insanlar. Feda sayısı daha az olacak. Nefret değil sevgi kazanacak‘

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!