olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'da polis eşlerinden eylem

Şanlıurfa'da polis eşlerinden eylem
Şanlıurfa’da yapılan paralel operasyonuyla gözaltına alınan polis yakınları, emniyetin önünde eylem yaptı. Yapılan eylemde polis yakınları slogan atarak, Türk bayrakları ve pankartlar açtı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yasa dışı dinlemelerine ilişkin 12 Şanlıurfa merkezli toplam 14 polisin ifadeleri alınmaya başlandı. İfadelerin alınmaya başlanmasıyla Polis yakınları emniyet önünde toplanmaya başlandı. Toplanmaya başlayan grup eylem yaptı. Şanlıurfa Emniyeti önünde toplanan grup, paralel operasyonunda gözaltına alınan yakınları için slogan attı. Slogan atan vatandaşlar yanlarında getirdiği Türk bayrağı ve pankartları açtı.

 Kuran-ı kerim okuyarak beklediler

Şanlıurfa Emniyeti önünde toplanan polis yakınları yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerimleri okuyarak yakınlarına dua etti. Yapılan operasyonla gözaltına alınan polislerin yakınları bugün Şanlıurfa’ya geldi. Gözaltına alınan polislerin eşi, çocukları ve yakınları Şanlıurfa’ya gelerek emniyet önündeki eyleme katıldı. Eyleme katılan polis yakınları yanında getirdikleri Kuran-ı Kerimleri okuyarak ifade veren yakınlarına dua etti.

 Eşim PKK KCK operasyonunu yaptığı için gözaltına alındı

Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıllarda görev yapan Baş Komiser Kağan Özyiğit’te paralel yapı operasyonunda gözaltına alınanlar arasında. Özyiğit’in eşi Duygu Özyiğit’te eşine destek amaçlı bugün emniyetin önüne geldi. Eyleme katılan Duygu Özyiğit açıklama yaparak; “ Eşim öğrencilik yıllarından bu yana çok başarılı işlere imza attı. Şanlıurfa gibi sevdiğimiz bir şehre böyle bir nedenle tekrar gelmek üzdü bizi. Eşim Şanlıurfa’da çalıştığı dönemde birçok başarılı işe imza attı. Canlı bombalar vatandaşlara zarar vermesin diye gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Sanıyorum ki eşim PKK, KCK operasyonları yaptığı için şuan içerde ifade veriyor. Eşimle gurur duyuyorum elbet bu günler geçecek. Ayrıca şuanda suçlanması dinlemeler olduğu söyleniyor. Hiçbir şey hukuksuz yapılmadı hepsi hakim kararıyla yapılıyor” sözlerini sarf etti.

 Teröristlere layık görülmeyen muamele polislere yapılıyor

Eylem sonrası basın açıklaması yapan gözaltına alınan polislerin avukatı Avukat Harun Kaplama ise,  “Burada hukuku tesis etme gayretinden ziyade polislere bir zülüm var, hukuk katli var. Son zamanlarda ülke genelinde azılı teröristlere, hırsızlara, canilere, tefecilere layık görülmeyen muamele polislere vatan evlatlarına müvekkillerimize yapılmaktadır layık görülmektedir. İnsanlar soğukta bekletilmektedir, dün sabah müvekkillerimizden 3 kişi alınmasına rağmen gece geç vakitlere kadar hiç ifadeleri alınmamıştır. 3 kişinin gece geç saate başlayan ifadesi sabaha karşı 4'te bitmiştir. Bu şartlarda alınan ifadelerin ne kadar sağlıklı olabileceğini kamuoyunun taktirine bırakıyoruz” iddialarında bulundu.

 Dosyaları avukatlardan gizleniyor iddiası

Yasadışı dinleme operasyonun da gözaltına alınan polislerin avukatları, dava dosyalarının kendilerinden gizlendiğini iddia etti. Konuyla ilgili polislerin avukatları adına konuşan Harun Kaplama; “Avukatlar olarak dosyalar bizden gizlenmektedir, dosyalara gizlilik kararı alınarak savunma yapmamız engellenmekte zorlaştırmak istenmektedir. Müvekkillerimizin ne ile suçlandığını bilmiyoruz, burada hukukun uygulanmasından ziyade büyük bir algı operasyonu var; ama bütün yıldırma çabalarına rağmen tüm arkadaşlarımızla, polis kardeşlerimizle vatan evlatları da Hazreti Eyüp diyarında Eyüp sabrı görüyoruz, Arkadaşlarımız hiçbir hukuksuz iş yapmamıştır, yaptıkları tek şey vatanına, milletine hizmet etmektir” dedi.

 Vatana ve millete hizmet etmek makul şüphe sayıldı

 

Vatana millete hizmet etmenin şüphe sayıldığını belirten Kaplama; “Teröriste, hırsıza, tefeciye, rüşvetçiye, yolsuza geçit vermemiştir. Maalesef bugün vatana ve millete hizmet etmek makul şüphe sayılmıştır. Şunu herkes bilsin ki önleme dinlemesi kimseye suç isnadı değildir. Suçu önlemeye yönelik çalışmaları suç sayan şuan ki siyasi anlayıştır. Nitekim herkese makul şüpheli damgasını vurarak herkesi fişleme derdindedir. Şu ana kadar söylediği her şey gerçekleşen twiter fenomeni Fuat Avni'nin dün gece de yazdıkları doğru ise ne yazık ki Urfa'da kumpas kurmak için gizli tanıklarla zorla delil oluşturma gayreti vardır” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!