olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'da paralel yapı operasyonlarına tepki

Şanlıurfa'da paralel yapı operasyonlarına tepki
Şanlıurfa’da Aktif Eğitim-Sen ve Zaman Gazetesi okurları ellerinde gazete kupürleriyle 14 aralıkta tutuklanan gazeteciler için adliye önünde basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, Medyaya karşı gerçekleştirilen operasyonlar meslek özgürlüğüne karşı gerçekleştirilmiş operasyondur” dedi.

İbrahim Halil Aslan/Şanlıurfa OLAY

ADLİYE önünde grup adına bir açıklama yapan Aktif Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakma, nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir Türkiye olduğunu belirtti.Bütün temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmekte olduğunu ifade eden Osman Çakma,  “İşin vahim tarafı bu ihlaller yöneticilerimiz tarafından yapılmasıdır. Bugün her yerde adliyede emniyette eğitimde kamunun tüm alanlarında haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler ,sürgünler ve haksız yere  görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanlar Türkiyeye neler kaybettiği hiç mi hiç önemsenmiyor. Türkiye  her geçen gün kan kaybediyor. Bu ülkenin okullarında görev yapan 7 binin üzerinde başarılı ve tecrübeli idareci yandaş olmadığı için tasfiye edilmiştir. Saraylarda yaşayanlar toplumun derdini bilemez ve duyamaz hale gelmiştir. 17-25 aralıktan bu yana yanlış üzerine yanlış yapıyorlar ve yapılmaya devam ediliyor” dedi.

 Durmayacağız ve susmayacağız

Çakmak “ Bunları yazan ve söyleyen Medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her yolu deniyor. Bu nedenle son bir yılda 2 bine yakın gazeteci işsiz bırakılmıştır. Uluslararası sınır tanımayan gazeteciler örgütü verilerine göre dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye 180.sıradan 154.sıraya gerilemiştir. İnsanlar fikirlerini söylemekten çekiniyor. Bütün kurumlarda ayrımcılık had safhaya gelmiştir. İnsanlık onuru her devirde olduğu gibi baskıya zulme ve hukuksuzluğa karşı direnmeye devam edecek ve elinde sonunda kazanacaktır. Bu haklı mücadelenin her zaman yanında olacağız. Haksızlıklar karşısında gerçekleri söylemekten geri durmayacağız ve susmayacağız. Bu zulümlere rıza gösterende zalimler kadar sorumludur. Biz gelecek nesillere hür ve bağımsız bir Türkiye’ye teslim edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

 Meslek özgürlüğüne operasyondur

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe ise,  baro olarak mağdurun ve mazlumun yanında yer aldıklarını söyledi. Delebe “ Medyaya karşı gerçekleştirilen operasyonlar  meslek özgürlüğüne karşı gerçekleştirilmiş  operasyondur. Basın özgürlüğü  Anayasa’da bile güvence altına alınmıştır. Medya halka olup bitenleri aktarmakla yükümlüdür. Halkın haber alma özgürlüğü sağlıklı bir şekilde yapması gerekiyor buda basının kendini güvende hissetmesiyle gerçekleşir. Urfa Barosu olarak özgürlükten yanayız. Mağdur  kim olursa olsun bizler mağdurun yanında yer almamız gerekiyor. Basın organlarının bu şekilde sindirilmeye çalışılması ve baskı altında tutulmaya çalışılması kabul edilir bir durum değildir. Türkiye’de çeşitli illerinde gerçekleştirilen operasyonların hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. Bizimde tepki gösterdiğimiz  ‘makul şüphe ‘ yasalaşır yasalaşmasıyla bu operasyonları gerçekleştirdiler .Adalet bir gün herkese lazım olduğunu düşünüyoruz. Hukuk içinde hareket etmek herkesin sorumluluk ve görevidir” dedi

 Bizde teröristiz

 

Ellerinde  dilekçelerle adliyeye girerek  kendilerini ihbar etmek isteyen birkaç vatandaş bu hizmetin içinde olmak terörse bizde teröristiz diyerek dilekçelerini verdiler.Toplanan kalabalık sık sık “Özgür Basın Susturulamaz” “Herkes Sussa Zaman Susmaz” sloganları atıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!