olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'da okullar açılmaya hazır mı?

Şanlıurfa'da okullar açılmaya hazır mı?
Koronavirüs pandemisinde vaka sayıları artarken okulların açılmasıyla ilgili endişe de sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Ağustos’ta özel okulların, 31 Ağustos’ta ise devlet okullarının açılacağını duyurmasına rağmen vaka artışları eğitimciler, sağlıkçılar ve velileri tedirgin ediyor. 

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından itibaren uzaktan sürdürülmeye çalışılan eğitim sisteminde yaz tatilinin bitmesi ile birlikte zor bir karar sürecine girildi. Derslik sıkıntısının  had safhada olduğu Urfa'da da eğitimcilerin kafası karışık...

 

Duruma göre farklı senaryoların masada. Vakaların arttığı ve bulaş oranının Türkiye ortalamasının bir hayli üzerinde olduğu Urfa'da okulların hiç açılmaması da seçenekler arasında ama henüz kesin bir karar verilmiş değil.

 

Bu konuda tüm yetki yaklaşık 2 ay önce illerde Valiliklere ve sağlık kurullarına verilmişti. 

 

Urfa'da, özel ve devlet tüm okulların fiili olarak eğitim/öğretime açılmaması ihtimali ağır basıyor. 

 

Şu ana kadar çok hızlı bir şekilde okulların salgına hazır hale getirilmiş olması gerekiyordu ancak böyle olmadı. Eğitim-Sen'e göre, bunun en önemli nedeni; Milli Eğitim Bakanlığı için ek bir bütçenin hâlâ belirlenmemiş olması. Bu nedenle gereken ek öğretmen atamaları yapılabilmiş ya da temizlik çalışanları alınabilmiş değil. Çok uzun yıllardır eğitime yeterli bütçe ayrılmadığı için okullarda temizlik ve dezenfektanla ilgili sorun zaten vardı ama şimdi çok daha büyük bir problem olmuş durumda. Ki şimdi buna bir de koruyucu malzeme ihtiyacı da eklendi.

 

Bakanlık okullarla ilgili çeşitli senaryolar ve tedbirler üzerinde çalışıyor. Temmuz ayında yayımlanan kılavuzda sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüse çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlenci çocukların karşılaşmamasını sağlamak gibi bir dizi önlem bulunuyor.

 

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı kriterlere göre ise bin metrekare kapalı alanı olan bir okulu, öğrenci, öğretmen ve diğer personel dahil en fazla 250 kişi kullanabilecek. Sınıflarda ve diğer alanlarda ise sosyal mesafe 1 metre olacak şekilde ayarlanacak.

 

Ancak koronavirüs vakalarının son haftalarda yeniden artış göstermesi aileleri ve eğitimcileri gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda tedirginliğe iterken, diğer taraftan çocukların eğitimlerinde artık daha fazla kayba uğramaması gerektiği düşüncesi hâkim. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!