olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da okul heyecanı başladı

Şanlıurfa’da okul heyecanı başladı
2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalması öğrencileri heyecanlandırırken, ailelerde de alışveriş telaşı başladı.

Mehmet Halhalli/Şanlıurfa OLAY

18 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı öğrencileri heyecanlandırırken, ailelerde de alışveriş telaşı başladı.İlk ders günü öncesinde öğrenciler kırtasiye malzemelerini hazırlamaya çalışırken, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.Öğrenciler, beğendikleri ürünleri sepetlere doldururken, aileler de bütçelerini aşmayacak bir alışveriş gerçekleştirmenin hesabını yapıyor.

Rahat bir nefes aldılar

Veliler, alışveriş yaparken bütçeyi aşmamaya çalışırken, bu kaygıyı yaşamayan çocukları ise mağazalardaki rengarenk ürünlerin cazibesine kapılıyor.Yaz tatili boyunca işleri adeta durma noktasına gelen kırtasiyeciler ise,  okulların açılmasına sayılı günler kala rahat bir nefes aldı.Kentte özellikle yeni okula gidecek olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarına ve okul çantaları ile beslenme çantalarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Kırtasiyeci Abdullah Bağ, okul sezonuna hazır olduklarını ve büyük bir yoğunluk ile yeni eğitim öğretim hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Alışveriş yaparken bu 5 noktaya dikkat edin

Bahçelievler Mahallesinde yer alan özel bir kırtasiyenin işletmenlerinden Abdullah Bağ, kırtasiye alırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı.

“1 - Bilinçli alışveriş yapın, sadece güvenli ve kaliteli kırtasiye ürünleri alın. Bunun için en doğru adres kırtasiyelerdir.

2 - Merdiven altından, ne olduğu belli olmayan, ucuz ürünler almayın. Çünkü bunlar sağlıksız ürünlerdir. Markasız ürün alarak çocuğunuzun sağlığını riske atmayın.

3 - Aldığınız ürünün barkoduna bakın. Ambalajlı, ithalatçısı ya da üreticisi belli olan, etiketli yani kimliği olan, sağlıklı ürünleri satın alın.

4 - Çocuğunuzun kullanacağı şişe, beslenme çantası ve mataraların kalite standartlarına uygun olmasına dikkat edin.

5 - Kırtasiye ürünleri alırken üzerinde TSE damgası bulunan ya da 'CE' belgesi olan veya ambalajlı ve üreticisi belli olan etiketli ürünleri tercih edin.”

Velilere uyarı

Kırtasiye işletmecisi Abdullah Bağ, , eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala işlerinin son derece iyi olduğunu belirterek, "Yaz tatilinin bitmesinin ardından okulların sezonuna girdik. Sezonun başlamasıyla işlerimizde de canlılık yaşanmaya başlandı. Çünkü okulların kapalı olduğu dönemde işlerimiz yok denecek kadar düşüyor. Bir haftadır işler açıldı. Okulların açılmasına sayılı günler kalması bizleri oldukça memnun etti. Öğrencilerimizin daha sağlıklı bir eğitişim hayatı sürdürebilmeleri açısından profesyonel ve kaliteli, kendini kanıtlamış ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz. Böylece sağlıklı olan ürünler hem ekonomik oluyor hem de uzun vadede kullanılabiliyor. Kırtasiye ürünlerimizin satışı esnasında tüm ürünlerle ilgili detaylı bilgi sunularak, değişim garantisiyle satışını yapıyoruz. Müşteri memnuniyetinin yanı sıra gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi bizler için oldukça önemlidir” dedi.

Geçen yıla oranlar fiyatlar yükseldi

KIRTASİYE işletmeni Abdullah Bağ,  fiyatlar konusunda şu açıklamayı yaptı: “Kırtasiye malzemelerinde bu yıl fiyatlar biraz yükselme oldu. Şu anda kalem fiyatları 1 liradan başlayıp 5 liraya kadar yükseliyor. Defter fiyatları ebatlarına göre 2 liradan başlayıp 15 liraya kadar çıkabiliyor. Çanta fiyatları ise 15 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkıyor.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!