olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da kitap okuma alanları çoğalsın

Şanlıurfa’da kitap okuma alanları çoğalsın
Kitap okuma oranının oldukça düşük olduğu Şanlıurfa’da kitaba daha kolay ulaşım için vatandaşlar parklarda kitapların bulunduğu kulübe veya alanlar yapılmasını istiyor.

Ahmet Doğan Şanlıurfa OLAY

 ŞANLIURFA kitap okuma oranında Türkiye’de son sıralarda yer alıyor. Şehirde bulunan kütüphanelere yeterli sayıda kişi gitmezken, kitapçılarda da kitaplara rağbet yok. İl Halk Kütüphanelerini bünyelerinde bulunduran İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda çalışmalar, projeler geliştiriyor ancak özellikle çocuklar kütüphanelere pek rağbet etmiyor.

 Belediyelere çağrı

Kütüphane gibi kapalı ortamlarda zaman geçirmek istemeyen öğrenciler daha çok parklarda ve diğer açık alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Özellikle çocukların daha fazla vakit geçirdiği yerlerde kitap bulunması çocukların kitaplarla daha fazla zaman geçireceği düşüncesini gündeme getiriyor. Özellikle çalışan anne ve babalar çocuklarını kütüphaneye mesai saati içerisinde götürememekten şikâyet ederken,  akşamları parka gittikleri için orada yapılacak bir mobil kütüphaneyle hem çocuklarının hem kendilerinin kitap okuyacağını dile getiriyor. Bu konuda özellikle belediyelerin ve diğer yetkililerin çalışma yapmasını isteyen aileler, bu yolla daha fazla kitap okuyan bir Şanlıurfa oluşacağı düşüncesini taşıyor.

  Parklara küçük kütüphaneler yapılıp halkın kitapla buluşmasının kolaylaşmasını sağlayacak olan bu projeye belediyelerin ilgi göstermesini isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini göreve çağırdı. 

 Herksi kütüphaneye bekliyoruz

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Halil İstemi, Şanlıurfalıların okuma kültürünün gün geçtikçe arttığını söylüyor.Vatandaşları kütüphaneye davet eden İstemi, “Vatandaş okudukça bizde işimizden daha çok zevk alıyoruz” dedi.

Müdür İstmi, “Yeni binamız çok güzel eski yerimizde nasıl hizmet veriyorsak burada da daha geniş alanda daha sıcak ortam da ve daha güzel şekilde hizmet vermekteyiz. Eski binamızda yapamadığımızı burada ayrıntılı bir şekilde veriyoruz. Yeni yerimize gelmeyen ve bilmeyen vatandaşlarımıza sizlerin aracılığınızla davet ediyor bekliyoruz. Binamızın onarımı bitinceye kadar Haleplibahçe deki yeni Müze Binasında hizmet vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bizim sitemizden bizleri takip ederek duyuru ve faaliyetlerimizi öğrenebilirler. Kitap bağışları sürekli oluyor ve bizde yapılan bu bağışları inceleyerek onararak Şanlıurfa’da bulunan okullardaki kütüphanelere vererek kitap ihtiyaçlarına bir nebzede olsa gideriyoruz. Ayrıca okullarımıza sürekli ziyaretler gerçekleştirerek etkinlikler düzenliyoruz. Sinevizyon gösterileri, masal okuma saatleri ve oyunlar oynatıyoruz.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!