olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da kanser hastalarına erken tedavi imkânı

Şanlıurfa’da kanser hastalarına erken tedavi imkânı
Şanlıurfa\'da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisine müracaat eden kanser hastaların en fazla 3 gün içerisinde tedavilerine başlandığı bildirildi.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı İlker Tosun, yaptığı açıklamada,kanser hastalarına İl dışındaki hastanelerde 3-6 ay arasında randevu verildiğini belirtti. Şanlıurfa'da ise Radyasyon Onkolojisine   müracaat eden kanser hastalarının gerekli işlemleri tamamlanıp hasta yoğunluğuna göre en fazla 3 gün içerisinde tedavi süreci başlatıldığını ifade eden Tosun, bu nedenle birçok hastayı erken evrede tedavisini yapma fırsatlarının olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfa'ya 3 milyon 500 bin  Euro'luk cihaz

Türkiye'nin en iyi Radyasyon Onkolojisi Merkezlerinden birisi olduklarını belirten Onkoloji Uzmanı Tosun; “Cihazımız son teknoloji ürünüdür. Cihazın piyasa değeri 3 milyon 500 bin Euro (10 trilyon tl)dir. Bu cihaz Türkiye'de çok az sayıda hastanede bulunmaktadır” dedi.

  Radyasyon onkolojisinin tüm kanser hastalarının ışın tedavisi ile tedavi edildiği merkez biri olduğunu ifade eden Tosun; “ Merkezimizde Akciğer Kanseri, Meme Kanseri, Rahim Kanseri, Pankreas Kanseri, Beyin Tümörü, Baş Boyun (Gırtlak) Kanseri, Prostat Kanseri, Kalın Bağırsak Kanseri, Lenf Kanseri, Deri Kanseri, Kemik Kanseri, Böbrek Kanseri, Mesane Kanseri, Kolon Kanseri, Guatr Kanseri, Mide Kanseri, Karaciğer Kanseri tedavisi yapılmaktadır” diye konuştu.

Erken teşhis edilen hastalardaki başarı oranı % 99 oranında

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı İlker Tosun, şöyle konuştu:  “Gerek duyulan hastalara ışın tedavisi İle kemoterapi'yi eş zamanlı olarak uygulayabiliyoruz. En son teknoloji ürünü ışın tedavisi cihazımız ile hasta'da herhangi bir ağrı sızı hissetmediğini, Seansını bitiren hasta hiç beklemeden evine gidebilmekte ve Kemoterapi ;Hastalığın ilerleme süreci  ve  hastalığın türüne göre kullanılan ilaçlarla beraber seansını bitirince hemen evine gidebilmektedir, Seanslarımız Hafta içi 5 gün aktif olarak Radyasyon Onkoloji uzmanlarımız tarafından uygulanıp hafta sonları ise hasta dinlenmeye bırakılıyor.Işın Tedavisi ve Kemoterapinin  Standart bir seans sayısı olmamakla birlikte hastanın tedaviden fayda gördüğü müddetçe tedavisi devam etmektedir.Hastanın tedaviden fayda görüp görmediğini tedavisi devam ederken belirli aralıklarla yaptığımız M.R. B.T. ve PET-B.T. tetkikleri ile takip edilmektedir. Hastanın tedaviden fayda görmeme durumu yok denecek kadar azdır. Hastalığın evresine göre hızlı veya yavaş olarak yanıt alınabilmektedir.Kanser Hastalıklarının tedavi süresinin  uzun olduğundan dolayı sabır isteyen bir süreçtir Hastanın moral ve motivasyonu tedavi açısından hayati önem taşır. Radyasyon Onkoloji Merkezimizde; (6)  Radyasyon Onkolojisi uzmanı,  (2)  Sağlık Fizikçisi (Medikal Fizik Uzmanı), ( 3)  Radyoterapi Teknikeri, (1)  Radyoterapi Hemşiresi, (1 ) Veri Hazırlama Personeli, ile bölge halkına hizmete devam ediyoruz”. 

Geç kalmaktan korkun

Kanser hastalarının il dışına gidip 3 ile 6 ay arasında rendevu alması ile geçen sürede hastalığın ilerlemesinin söz konusu olduğunu Kanserden korkulmaması gerektiğini geç kalmaktan korkulması gerektiğini ifade eden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı İlker Tosun, kanser hastalarının uzman ekiplerden oluşan onkoloji konseyinin gözetimde Şanlıurfa ve civar illerden gelecek hastalara hizmet verecek kapasitelerin bulunduğunu belirtti.(Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!