olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da iş güvenliği denetimi yetersiz kalıyor

Şanlıurfa’da iş güvenliği denetimi yetersiz kalıyor
Türkiye’de İş kazalarının önlenmesi için İş Sağlığı ve İş Güvenliği denetimleri her yönden arttırıldı. Ancak Şanlıurfa’da iş kazaları konusunda yeterli denetim yok.

Haber: Mehmet Halhalli

Türkiye’de iş güvenliğine yönelik alınması gereken tedbirlerin sadece lafta kalıyor.İş Güvenliği konusunda ortaya konulması gereken uygulamalar gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle askıda kalıyor.İş yerlerinde çalışma ortamı, fiziki şartlar gibi birçok sebebten işçilerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunları ve mesleki sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması için İş Sağlığı ve Güvenliği oldukça önem arz ediyor. Şanlıurfa’nın ve çevre illerin iş güvenliği ve denetimi konusunda biraz geriden geldiğini belirten uzmanlar ise,  “ Denetimlerde görüyoruz ki, işlemler kağıt üzerinde kalabiliyor. Devlet tarafından zorunlu hale getirildiği için iş güvenliği firmaları ile çalışılıyor. Ancak henüz firmalar, tam olarak uygulamalara adapte olabilmiş değil” ifadelerini kullandı.

“İş güvenliği tam olarak anlaşılmadı”

İş Güvenliği öneminin tam olarak anlaşılmadığını belirten uzmanlar, “ İş sağlığı ve iş güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için iş ortamında iş süreci kötü etkiyecek tehlikeleri analiz edebilmesi ve bu tehlikelerin kaldırılması  gerekir. Yasal mevzuat, firma faaliyetlerinde yer alan herkesi güvenli çalışmakla yükümlü kılmaktadır. Çalışanların tanımlı kurallara uymasını sağlamak ve teknik önlemlerin alınması ise yönetimin sorumluluğudur. Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin gereği gibi kurulması, uygulanması ve canlı tutulmasından sorumludur. İş yeri  ekibinin  ve iş güvenliği uzmanının sahada çalışarak gerekli tedbirleri almasıdır. İş güvenliğinin görevi de sahada başlıyor. İşçilerin karşılaşabilecekleri tüm tehlikeleri sahada yaptığımız çalışmalarla önceden tespit ediyor ve önlemlerini alıyoruz. Bu önlemler sayesinde iş sahalarında çok sayıda iş kazası önlendi.” şeklinde konuştular.

“İş güvenliğinin önemi artıyor”

Uzmanlar, “2016  ve 2017 yılları  iş güveliği anlamında daha bilinçli geçti. Türkiye geneline baktığımızda iş güvenline ve sağlığına gösterilen ilgi devlet tarafından zorunlu hale getirildiği için arttı. Ciddi rakamlarda artarak devam ediyor. Bunun yanı sıra şu da bir gerçek ki bazen bu işlemler sadece kâğıt üzerinde kalabiliyor. BU da firmaların henüz bu sistemin önemini kavrayamamış olmasından kaynaklanıyor. Biz, firmalarımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. “dediler.

Türkiye genelinde iş sağlığı ve güvenliği

İş kazalarının eskiye oranla azaldığını belirten uzmanlar, şöyle konuştu: “Türkiye geneline baktığımızda iş sağlığı ve güvenliği  alanında yapılan çalışmalar son dönemde arttı. Şanlıurfa’da eskiye nazaran daha bilinçli hale geldiğini söyleyebiliriz. Artık çalışanlarına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bunun faydasını şimdiden görmeye başladık. İş kazaları neredeyse eskiye oranla azaldı. Şirketlerin bu denli bu konuya eğilmeleri ve yatırımlarını yaparken çalışanlarının öncelikle iş sağlığını ve sahadaki güvenliğine dikkat ediyorlar.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!