olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa\'da doktorlar şiddeti kınadı

Şanlıurfa\'da doktorlar şiddeti kınadı
Bir hasta yakını tarafından darp edilen doktora meslektaşlarından destek geldi.

Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin sağlık çalışanları yaptığı basın açıklamasıyla sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı. Doktorlar, şiddet için caydırıcı bir ceza olmadığından son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin arttığına dikkat çekti.

 “İş yükümüz her geçen gün artıyor”

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan hastane yöneticisi Dr. İbrahim Keşküş, doktorlara yapılan şiddetin kabul edilemeyeceğini belirterek şiddetin her geçen gün artmasının sebebini caydırıcı cezanın olmamasına bağladı.

Keşküş, “Gönül ister ki hayatını hastalara adamış bu uyarıda ailesine, eşine, çoluk çocuğuna ve kendisine dahi zaman ayırmaz olmuş hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız güzel günlerde bir araya gelsin hak ettiği sevgiyi saygıyı görsün daha da zevkle çalışsın. Vatandaşlarımızdan haksız yere eleştiri ve fiziksel şiddet görmesin. Bizler aldığımız eğitim ettiğimiz yemin vicdani, manevi değerlerimiz uğruna yapılan çoğu fevri hareketi sineye çektiğimizdir. Hastanın gözüyle bakıp acısı var, sıkıntısı var şeklinde yorumlarlar. Ancak bu gün gelinen noktada eğer mesleği için her şeyini ortaya koyan sağlık çalışanlarına hekimlere tamamen keyfi haksız ve uygunsuz taleplere karşılık alamamak nedeni ile çirkin saldırılarda bulunuyorlarsa durup düşünmekten öte yüksek sesle itiraz etmek bir oraya gelip gereken tepkiyi verme vakti gelmiştir.” dedi.

 “Sağlık çalışanları itibarsızlaştırılıyor”

 

Sağlık çalışanlarının son yıllarda değersizleştirildiğini belirten Keşküş, “Sağlık çalışanları haksız baskılara maruz kalmıştır. Ağır iş yükü altında her geçen gün daha da nefes alamaz hale getirilmiştir. Bu zamanda halkımız halklı ya da haksız taleplerine cevap olmayınca en ufak bir aksamada şiddete başvuruya itilmiştir. Çünkü karşılığında yaptırıcı ceza olmaması vatandaşı teşvik edici olmuştur. Artık silkinip gerçekleri görme sağlık çalışanlarının da vatandaşların hizmetinde, yanında olduğunu gereken saygıyı, gereken değeri görme hakkının olduğunu ve artık şiddet olaylarının da sessiz kalmayacağına her türlü hakkını arayacağını bilme vakti gelmiştir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!