olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da birlik mesajı

Şanlıurfa’da birlik mesajı
İstanbul Vodafone Arena’da Çevik Kuvvet ekibine yapılan bombalı saldırıyı kınamak için Şanlıurfa’da yapılan yürüyüşe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Haber: Mehmet Halhalli

 

İstanbul Beşiktaş’ta Beşiktaş-Bursaspor maçında görevli Çevik Kuvvet ekiplerine yapılan bombalı saldırıda 36 Çevik Kuvvet polisi 8 de vatandaş olmak üzere toplam 44 kişi yaşamanı yitirmişti. Türkiye’nin her yerinde teröre lanet okunurken Şanlıurfalı STK’lar, Siyasiler ve vatandaşlar yaptığı yürüyüşle teröre olan tepkilerini dile getirdi. Binlerce vatandaşın katılım gösterdiği yürüyüşe yoğun katılım oldu.

 

Abide Kavşağı’ndan başlayan protesto yürüyüşü Rabia Meydan’ında STK yetkililerin yapmış olduğu basın açıklaması ile son buldu. Yapılan açıklama sonrası yapılan yürüyüş ile ilgili konuşan vatandaşlar, İstanbul’da yapılan saldırıyı kınadıklarını ve vatan, bayrak için gerekirse canlarını vereceklerini ne olursa olsun kimsenin bu vatanı bölemeyeceklerini söyledi.

 

‘Vatanımıza ve milletimize sahip çıkmak istiyoruz’

 

Ülkemizde polisimize yapılan bu hain saldırıyı protesto etmek için toplandıklarını belirten vatandaşlar, “Kahrolsun terör örgütleri diyoruz, kahrolsun İsrail diyoruz sesimizi tüm yurda buradan duyurmak istedik.  Devletimizin, vatanımızın tek millet olduğunu belirlemek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bizim öncelikli hedefimiz Türkiye’de ve Halep’teki şehitlerimizin yanında olduğumuzu ve yanında olacaklarımızı göstermeye çalıştık. Bütün arkadaşlarla beraber burada toplandık, amacımız bayrağımızı, milletimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ve savunmaktır.” dedi.

 

‘Bizim başka bir ülkemiz yok’

 

Haliliye Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Deniz, “Biz de tüm muhtar arkadaşlarımızla beraber, törene katıldık. Bizler terörü lanetliyoruz, biz devletimizin yanındayız, milletimizin yanındayız Allah bu terör olaylarını yapanların belasını versinler, bu ülkeden başka bir ülkemiz yoktur. Biz Şanlıurfalı vatandaşlar olarak birbirimize sıkı sıkı sarıldığımızı gösterdik. Ve beraber olalım ki bu terörü yenebilelim.” diye konuştu.

 

‘Emperyalizmin amacı Ortadoğu’da yeni sınırlar çizmek’

 

Emekli Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Öğretim Üyesi Cuma Hündür, “Urfa’nın bugün yapmış olduğu gösterim Emperyalizmin Ortadoğu’da yeni sınırlar çizmek, milletimizi ve memleketimizi de bu sınırların içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu, ülkemizin yanında olduğumuzu bütün Urfa halkı ile STK’ları ile ve aşiretleri ile herkes aynı safta beraberce ses verdik. Bundan sonra da bu sesimizi devam ettireceğimizi, ve Emperyalizme meydan okuyacağımızı ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!