kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa'da Aile Değerleri Konferansı Düzenlendi

Şanlıurfa'da Aile Değerleri Konferansı Düzenlendi
Şanlıurfa İl Müftülüğü, din görevlileri ve vatandaşlar için "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Ayşe Akkoç konuşmacı olarak katıldı ve ailenin önemini vurguladı.

Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan İl Müftüsü Ramazan Tolan, milli değerlerin korunmasının çok önemli olduğunu söyledi. Tolan, "Dünyada olduğu gibi günümüzde de toplum değişiyor. Örneğin bundan 60 veya 70 yıl önce ülkemiz kırsal kesimde yaşıyordu. Annelerimiz okuma yazma bilmeseler de, aile konusunda en fazla fedakarlık yapan onlardı. Günümüzde kız çocuklarımız okuyor ve toplum gelişiyor. Aile kurumunu ayakta tutmak ve milli değerlerimizi yaşatmak için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. O yüzden toplumumuzun değerleriyle beraber ailemizin yaşaması çok önemli" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Ayşe Akkoç da, ailenin önemine dikkat çekerek, "Çok önemli bir konuyla geldik, yani aile. Hepimizin bir ideali ve bir hedefi var. Vatan çok kıymetli, vatanı da ayakta tutan aileler var. Aileler de bu toprakların ebediyen, Rabbimizin izniyle güçlü olması, ayakta kalması, bu milletin rahat ve huzurlu olması için güçlü olmalı ve her halükarda birbirine kenetlenmeli. Kenetlenmede bizler yol gösterici olarak, insanların nasıl davranması gerektiği noktasında eğer gökyüzünün talebesi olabilirsek, yeryüzündeki insanlara da öğretmen olabiliriz" diye konuştu.

Akkoç, "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" başlığı altında din görevlilerine yönelik bir sunum yaptı. Sunumda aile içinde sevgi, saygı, sabır, şükür, adalet, merhamet, fedakarlık, sadakat, güven, iletişim, sorumluluk, eğitim, ibadet, ahlak ve kültür gibi değerlere değindi. Akkoç, ailelerin bu değerleri yaşatarak mutlu ve huzurlu olabileceklerini belirtti.

Konferansın sonunda İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Ayşe Akkoç'a teşekkür ederek, bir plaket takdim etti. Konferans katılımcıların soru ve görüşleriyle sona erdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!