olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa’da 2015 böyle geçti

Şanlıurfa’da 2015 böyle geçti
2015 yılında sona gelinirken, Şanlıurfa’da yaşanan pek çok önemli gelişme ülke gündemine damga vurdu.Suruç’ta 34 kişi’nin hayatını kaybetmesi,Şanlıurfa’da 5 polisin vurulması olayları ve buna benzer bir çok olay 2015 yılında hafızalara kazındı.

 Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

 31 Ağustos’ta Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç,görevinden istifa ederek Maraş Milletvekili aday adayı oldu.

 Türkiye 7 Haziran'da sandık başına gitti

 Türkiye, 7 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandığa gitti, seçim sonucunda AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP 80'er milletvekili çıkardı. 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'nin, hükümeti tek başına kurmak için yeterli vekil sayısına ulaşamaması nedeniyle koalisyon senaryoları gündeme geldi.

 Suruç’ta patlama

Hükümet kurma çalışmalarıyla başlayan temmuz ayında gündem, terör saldırılarıyla değişti, Suruç'ta 20 Temmuz'da Kobani'ye yardım götürmek üzere toplananları hedef alan canlı bomba saldırısında çoğu genç 34 kişi hayatını kaybetti, aynı gün Adıyaman'da teröristlerin ateşi sonucu Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu, 22 Temmuz'da Şanlıurfa Ceylanpınar'da ise iki polis evlerinde uyurken teröristlerce şehit edildi.

 Koalisyon kurulamadı

Koalisyon kurma çabalarının yaşandığı ağustos ayında, hükümet kurma sürecinin olumsuz tamamlanmasının ardından Türkiye tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı, seçimin yenilenmesi yetkisini kullandı.Yeni seçim için 1 Kasım tarihi belirlendi ve Türkiye'yi seçime götürecek Geçici Bakanlar Kurulu oluşturuldu.

 Türkiye kasım ayında yeniden sandık başına gitti

 Türkiye, kasım ayında 7 Haziran seçiminden beş ay sonra yeniden sandık başına gitti. AK Parti, 317 milletvekili çıkararak tek başına hükümet kurma çoğunluğunu elde etti. Meclis'te CHP 134, HDP 59 ve MHP 40 sandalye kazandı.Şanlıurfa ise, AK Parti’den 9,HDP’den ise 3 milletvekili meclise girdi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi oldu

6 Eylül’de, Kasım ayında yapılacak seçimlerde milletvekili olabilmek için istifa eden Celalettin Güvenç’ten boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi seçildi.Çiftçi’nin görevine ise Metin Baydili getirildi.

 Hastane önünde polise saldırı

29 Ağustos’ta Şanlıurfa'da, Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisinden çıkan polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 2 polis memuru kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamayarak şehit oldu

 Faruk Çelik Tarım Bakanı oldu

24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 64. hükümetin listesini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümeti açıkladı.Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Tarım ve Köy İşler Bakanı oldu.

 Şanlıurfa'da polise silahlı saldırı

24 Kasım’da Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, bir fabrikayı ziyaret eden Siverek Kaymakamı Vural Karagül'ün çıkışı sırasında PKK'lı teröristler tarafından açılan çapraz ateşte, olay yerinden geçen trafik polis aracı kurşunlara hedef oldu. Saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1'i yaralandı.

 Nihat Çiftçi'ye silahlı saldırı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Nihat Çiftçi'nin içinde bulunduğu makam aracına Siverek ilçesinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan yara almadan kurtulan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ise olay yerine 35 kilometre uzaklıktaki Hilvan ilçesine gittiği bildirildi. Şanlıurfa Valisi Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

 Tugay Kerimoğlu Şanlıurfaspor'la anlaştı

25 Kasım’da  Hüseyin Dağ’ın görevden ayrılmasının ardından bu görev için Tugay Kerimoğlu getirildi.Kulüp, genç teknik adam ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!