olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa trafiğine köprülü kavşak çözümü

Şanlıurfa trafiğine köprülü kavşak çözümü
Şanlıurfa’da halen devam eden trafik sorununun çözülmesi için 3 köprülü kavşak yapılacak. Önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak olan köprülü kavşakların Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

1 MİLYON 700 bin nüfuslu Şanlıurfa'da araç sayısı her geçen gün daha da artıyor. Buna karşın yollarda yeterli genişletme çalışması ve alternatif yolların açılmaması, Atatürk Bulvarı, Abide Kavşağı, Diyarbakır Yolu ve Haşimiye Meydanı”nda trafik keşmekeşliğine yol açıyor.Her geçen gün büyüyen trafikten dert yanan vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

 Trafiği rahatlatacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise Şanlıurfa’daki trafik sorununun çözülmesi için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Şanlıurfa’da 3 köprülü kavşağın yapılması kararı alındı. Karaköprü Çevik Kuvvet Kavşağı, Mardin Yolu üzerinde Sırrın Kavşağı ve Akçakale Akabe yolu üzerinde yapılacak olan köprülü kavşakların kentte trafiği rahatlatması bekleniyor.Köprülü kavşakların  önümüzdeki aylarda ihalesinin yapılacağı ve  Mayıs ayında tamamlanması öngörülüyor.

 Bakan Elvan: Talimatları verdim

Bir önceki gün Adıyaman’da incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Şanlıurfa’ya 3 adet köprülü kavşak yapacağız. Bununla ilgili gerekli talimatları verdim. Arkadaşlarımız çalışmaya başladılar. Projelendirme çalışmaları başladıktan sonra da bu köprülü kavşaklarla ilgili olarak ihaleye çıkacağız. Tabi ki Şanlıurfa’ya yönelik çok projelerimiz var. Acilen ihtiyaç duyduğumuz köprülü kavşakları da Şanlıurfa ilimiz için gerçekleştireceğiz” dedi.

 60 Milyon Liraya mal olacak

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise, Şanlıurfa için 3 önemli kavşak projesinin ihaleye vereceklerini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Kamu İhale kurulundan sayı ve tarih alınarak, süratle bunun takipçisi olacağız. Tek ümidim ve dileğim nisan ve mayıs aylarında bu 3 Kavşağımıza girerek Şanlıurfa Trafiğini rahatlatacak çok önemli bir adım atmış olacağız. Bu konuda bize her zaman destek veren Bakanımız Faruk Çelik’e, Milletvekillerimize, Karayollarının değerli genel Müdürüne ve Bölge Müdürüne elbette bizi destekleyen Sayın Ulaştırma Bakanımız Lütfü Elvan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na davamıza bu kadar sahip çıkıp Şanlıurfa’ya bu kadar yakın duyarlılık gösterdiği teşekkür ediyorum. 60 Milyon Liralık bir yatırımı süratle realize edip 2015 Yılı içerisinde temelinin atılması için bir kararı verdiler, hayırlı olsun diliyorum” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!