olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa sağlıkçılarına sahip çıktı

Şanlıurfa sağlıkçılarına sahip çıktı
Zaman zaman şiddete uğrayan doktor ve diğer sağlık çalışanlarının değeri, koronavirüs salgınıyla birlikte bir kez daha anlaşıldı. Şanlıurfa, sağlık çalışanlarına sahip çıkarak, bu zorlu süreçte onların moralini yükseltiyor.

Ali ÇETİNKAYA-İbrahim Halil ASLAN / Şanlıurfa OLAY

Sağlıkçıların yoğun çalışması, halk tarafından büyük bir destek görürken bir destek de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden geldi. Salgın dönemi boyunca tüm sağlık çalışanları, toplu taşımayı ücretsiz kullanacak.

VATANDAŞ SAĞLIKÇILARIN MORALİNİ YÜKSELTİYOR

Huzur ve sakinliğiyle her dönemde ön plana çıkan Şanlıurfa, en zorlu süreçte de sağlıkçılarına sahip çıktı. Doktor ve hemşirelerin yoğun çalışması karşısında minnettarlık duyan Şanlıurfa, uyarılara da uyarak onların yükünü hafifletiyor. Sağlıkçıların, ‘sizin için buradayız, siz de evde kalın’ çağrısına destek veren Şanlıurfalılar, bu süre zarfında Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara da uyarak salgının yayılmasını engelliyor. Özellikle sosyal medya yoluyla sağlıkçılara desteklerini dile getiren Şanlıurfalılar, bu destekleriyle sağlık çalışanlarının moralini yükseltiyor.

SAĞLIKÇILAR TOPLU TAŞIMAYI ÜCRETSİZ KULLANACAK

Koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa’da sağlık çalışanları toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanacak. Sağlık-Sen sendikası ve birçok sağlık çalışanının çağrısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından karşılık buldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’da çalışan sağlık personellerinin kimlik kartlarını göstermesi halinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanacağını duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Beyazgül, “Salgın döneminde fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yine bu dönemde tüm sağlık çalışanlarımız kimlik kartlarını göstererek toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz faydalanacaklardır” dedi.

YABİR: DUYARLILIK İÇİN MİNNETTARIZ

Koronavirüs tehlikesi devam ederken, vatandaşların dışarı çıkmaması uyarısında bulunan Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, vatandaşların gösterdiği duyarlılığın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Vatandaşların zorunlu olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve hastaneye gitmemeleri gerektiğini tekrarlayan Yabir, şunları söyledi: “Koronavirüs salgınıyla birlikte sağlık çalışanları büyük bir çaba içerisinde özveriyle çalışıyor. Vatandaşlarımızın bizleri desteklemesi bizi onurlandırıyor. Bizler hastanedeyiz, vatandaşlarımızdan da evde kalmalarını istiyoruz. Bu salgının yayılmaması için kurallara uymamız gerekiyor. Elbette ki bu desteği görmek moralimizi yükseltiyor. Büyükşehir Belediyesi de sağlık çalışanları için toplu taşımayı ücretsiz hale getirdi. Bu çalışmaları bizleri mutlu ediyor. Bu duyarlılığın artarak devam etmesini ve süreci en hafif şekilde atlatmayı bekliyoruz.”

HASTANELERDEKİ YOĞUNLUK AZALDI

Daha önceleri hasta yoğunluğuyla sürekli gündeme gelen Şanlıurfa’daki hastaneler, bu süreçte en sakin günlerini geçiriyor. İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının tedbir alıp uyarıda bulunması üzerine birçok poliklinikte randevular durdu. Hasta ziyaret saatleri de yeniden düzenlendi. Acil durumlar haricinde vatandaşlar salgınını tetiklememek için hastaneye gitmiyor. Hal böyle olunca hastanelerdeki yoğunluk da azalıyor, sağlık çalışanlarının yükü de. Vatandaşlar da bu duyarlılığın salgının önüne geçeceğini belirterek, herkesin duyarlı davranmasını istedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!