olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa Otogar'ında bayram yoğunluğu

Şanlıurfa Otogar'ında bayram yoğunluğu
Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar memleketlerine gitmek için Şanlıurfa Otogarına akın ediyor. Biletlerin yarısı şimdiden tükenirken, otobüs firmaları ek seferler yapmaya hazırlanıyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Kurban Bayramı öncesinde Türkiye’deki otogarlarda olduğu gibi Şanlıurfa Otogar’ında da yoğunluk yaşanıyor. Kurban Bayramının yaklaşmasından dolayı tatil hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, seyahate çıkmak üzere otogarlara bilet kesmeye veya seyahat etmeye gidiyor. Yoğunluğun yaşandığı adreslerden biri de havayolları acenteleri; havayolları ile seyahat etmek isteyen vatandaşlar ise uçak bileti alıyor.

‘Biletlerini gidiş-dönüş kessinler’

Otogardaki otobüs Firma yetkilileri, bilet alımını son güne bırakan bazı vatandaşların sonradan bilet bulamadıkları için otogardan eli boş döndüklerini bundan dolayı şehir dışına çıkacakların en az bir hafta önceden biletlerini ayarlaması gerektiğini aktardı. Kurban bayramı dolayısı ile memleketlerine tatile gideceklere uyarılarda bulunan otobüs firmalarının işletmecileri, memleketlerine gidecek vatandaşların sadece gidişlerini değil gelişlerini de düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, bu konuda bilet alırken gidiş ve dönüş tarihli olmasına dikkat etmeleri gerektiğini mağduriyet yaşamamaları adına bu önlemi önceden almaları gerektiğini belirtti.

Vatandaş önceden bilet alıyor

Bayram tatilini geçirmek için Ankara’ya bilet alan Hasan Güzel adlı vatandaş ise, “Kısmet olursa bayramda Ankara’ya gideceğiz. Tatilimizi burada geçireceğiz. Bilet almak için otogara geldim. Burada acayip bir yoğunluk var. Sıkıntı yaşamamak adına biletlerimizi erkenden almaya geldim. Çünkü yoğunluktan dolayı bazen bilet bulunmuyor ve insanlar gitmek istediği yerlere varamıyor.” şeklinde konuştu.

Havayollarına ilgi arttı

Otobüs yolculuğunu sevmeyen ve uzun yol gitme sıkıntısı olan vatandaşlar ise havayolu firmalarına akın ediyor. Daha rahat daha konforlu ve daha kısa sürede varmak istediği yere gitmek isteyen vatandaşlar uçak bileti alıyor. Kurban Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirecek olanların talepleri havayolu şirketlerinin de yüzünü güldürdü. Artan yolcu talebini karşılamak adına havayolu şirketleri de ek seferler koydu. Şirketler ayrıca uçak tiplerini de büyüttü.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!