olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa Kan verme noktasında duyarlı

Şanlıurfa Kan verme noktasında duyarlı
Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan, Şanlıurfalıların kan verme noktasında duyarlı olduklarını söyledi.

Haber: Mehmet Halhalli

29 Ekim -  04 kasım arasında Kızılay haftasını kutladıklarını belirten Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan, “Kızılay kuruluşundan bu yana iyiliğe uzanan iyilik yapanların yapmak istediği iyiliğin bağışları uzatan el yardıma muhtaçlara iyiliğin en güzel sembolü bizde bu iyiliğin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz bununla gururu duyuyoruz şeref duyuyoruz. Biz burada Şanlıurfa kan merkezi olarak yaklaşık otuz personel kan bağışlarıyla uğraşıyoruz ama bizim kurumumuzun hizmetleri bununla bitmiyor sadece Türkiye’nin değil dünyanın da nerede yardıma ihtiyacı olanlar varsa hayırseverlerin yaptığı bağışları ulaştırmaya çalışıyoruz.”

“Okullarda geleceğin kan bağışçılarıyla buluştuk”

Yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan, “Bunun içinde Arakan var Suriye var nerede deprem, yangın olmuşsa oraya gidiyoruz bu şekilde çalışıyoruz Şanlıurfa Kızılay merkezine gelince de biz ve bize verilen görevi ve vatandaşın iyi duygularla üç kişiye yardım etme hissini başarabilmek için ve nerede bir yardım etmek kan bağışı yapmak isteyen varsa oraya gidiyoruz alıyoruz. Kızılay haftasında ise okullara önem verdik Urfa’nın çeşitli okullarında geleceğin kan bağışçılarıyla buluştuk. Onlar bizim için çok değerli o çocuklara Kızılay’ın yaptıklarını anlatmaya çalıştık onların yapabileceklerini ve ilerde de çok güzel yürekleri temiz Kızılaycıların devam edeceğini gördük  Bu yüzden minik kalplere dokunduk.”

“Amacımız Hasta yakınlarının kan arayışı ile uğraşmaması”

İyilikseverlere ulaşma yolunda büyük çaba sarf ettiklerini belirten Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan, “Biz anaokullarından başladık ortaokullar bunların hepsine Kızılay’ı anlattık daha doğrusu kan bağışını anlattık zaten hepimiz Kızılaycıyız zaten iyilik içinde olan herkes doğuştan Kızılaycı oluyor. Bu çalışmaların sonucunda gördük ki zaten kan bağışına verilen ilgi farkındalık hizmetiyle yani biraz altını çizdik köy dedik ilçe dedik merkez dedik çalıştık şimdi onların geri dönüşleri çok güzel geliyor. Kan başında çok başarılı bir il ve katkılarından dolayı bütün Şanlıurfalılara çok teşekkür ediyoruz dolayısıyla da hiç acil kana ihtiyaç olmuyor çünkü gün içerisinde toplanan kanlar hastanelere gereken yerlere veriliyor ve yetiyor. Hedefimiz kana ihtiyaç olan hasta yakınlarının uğraşmaması ve hastasıyla ilgilenmesi veya asla ve asla kanın para ile satılmaması hiçbirimizin kanının parayla değeri ölçülemez bizim ulusal güvenlik kan temini projesinin bir parçasıdır. Kızılay kan merkezleri ve burada 2009’dan beri bu şekilde çalışıyoruz ve böylelikle hiçbir hasta yakınları kan aramak zorunda kalmıyorlar; çünkü biz verilen kanları hastanelere ulaştırıyoruz.”dedi.

“Amacımız hayat kurtarmak, hastalığı olanlar hastalığını söylemeli”

Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan konuşmasının son bölümünde hastalığı olan vatandaşlara seslenerek şunları kaydetti, “Öncelikle iki noktada kan bağışı çok önemli bir kan veren kişinin sağlığını korumak onun için çabalamamız gerekiyor. İlki elbet bu kan birine takılacak ve o kişinin sağlığını korumak ve bunun içinde bu bağış işinde asla yalan beyanda bulunmamaları gerekiyor. Kimlikleriyle başvurması varsa bir hastalığı saklamaması, çünkü zaten amaç hayat kurtarmak ve hastalık olanlar her hastalığını söylemesi gerekmektedir. Yani o yüzden ana amaç hem bağışçının hem de o kanı kullanacak olan hastanın sağlığını korumaktır bu şekilde çalışıyor.”

“Kan bağışçısına teşekkür mesajı gönderiyoruz.”

“Kızılay tarafından alınan kanların kontrolleri İstanbul, Ankara, İzmir Kızılay laboratuarında kontrol ediliyor ve otoman sistemi ile bizlere ulaşıyor ve tam güvence aşamasında ise kan hastaya takılıyor. Kan bağışçısına kanının kullanıldı teşekkürler diyerek de iletiliyor ve bu şekilde bir iyilik hareketi buda ve en önemlisi alınan kanlara İstanbul’daki laboratuara gönderiliyor ve bize eyer geri dönüş yapmazlarsa asla o kanı göndermiyoruz geri dönüşleri olumluysa sonra kullanıyoruz tahmini ise 1 gün sonra cevap geliyor.” diyerek sözlerine son verdi.  

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!