olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa İçin Bodrum Modeli

Şanlıurfa İçin Bodrum Modeli
Türk Hava Yollarının GAP Havalimanından gerçekleştirdiği uçuşların yetersizliği, fiyatların yüksekliği, saatlerinin uygunsuzluğu, yeni destinasyonların açılamaması, Pegasus dışında özel havayolu şirketlerinin ilimize ilgi göstermemesi Şanlıurfa’da vatandaşların en çok yakındığı konular arasında güncelliğini koruyor.

Faruk DEVECİ

Türk Hava Yollarının GAP Havalimanından gerçekleştirdiği uçuşların yetersizliği, fiyatların yüksekliği, saatlerinin uygunsuzluğu, yeni destinasyonların açılamaması, Pegasus dışında özel havayolu şirketlerinin ilimize ilgi göstermemesi Şanlıurfa’da vatandaşların en çok yakındığı konular arasında güncelliğini koruyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, bir süre önce Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve ekibini misafir ederek, ilimiz turizmini de etkileyen uçak seferleriyle alakalı sıkıntıları aktardı.

Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği ( ŞUTUDER) Başkan Yardımcısı ve Kaliru Turizm Genel Müdürü Rahime Yaşar da,  bu konuda detaylı bir rapor hazırlayıp, THY’ye alternatifler sundu.

 

İşte o rapor:

Seferlerin alternatifsiz oluşu ( Atatürk havalimanından sadece THY'nin, Sabiha Gökçen havalimanından ise Pegasus Havayolları ve Anadolu Jet  geliyor ) Urfa'yı sadece kültür turları için tercih etmeyen, Toplantı, Kongre, Fuar turizmi için alternatif yerler arayan firmalar içinde dezavantajlı olarak görüldüğünden imkanları daha yoğun ve uygun şehirler tercih edilmektedir. 

  • Urfa'ya sefer düzenleyen mevcut havayollarına ek diğer havayollarının ilimize sefer düzenlemesi konusunda teşvik edilmesi, Uçakların Urfa'da bulunduğu süre zarfında Çapraz Uçuş dediğimiz bekleme süresi içerisinde başka noktalara sefer düzenlenmesi ( örneğin Kıbrıs, Antalya veya Trabzon ) bu ek seferlerin havayolunun zarar ediyoruz dediği Urfa hattı için gelir desteği olabilecektir. Aynı zamanda bu illerdeki turizm potansiyelinin ilimize akması sağlanacaktır. 
  • İlimiz için ayrıca uygulanabilecek başka bir model ise BODRUM MODELİ dediğim yoğun dönemde uçak sefer sayılarının gün içerisinde her havayolunda min 3 alternatifsiz olan ( THY Atatürk Havalimanı gibi ) günde min 5 sefer olarak icra edilmesi, Ankara için günde Min 3 sefer olarak, düşük sezon dediğimiz Temmuz- Ağustos / Ocak- Şubat aylarında ise yolcu istatistiğine göre sefer planlaması ilimiz için uygun olacaktır. 
  • Seferlerin alternatifli ve detaylı olması özellikle yeni gelişmeye başlayan , bin bir uğraşla ilimize yatırım yapmak için çağırılan ve kaynak aktarılan Sanayi sektörü içinde büyük bir imkan olacaktır. Günümüz şartlarında bir şehre ulaşılabilirlik ve uygunluk sanayi sektörü için en büyük avantajlardan biridir. 
  • KIBRIS  : Kıbrıs genelindeki okullarda okuyan Şanlıurfa'lı gençler 20 bin civarında ifade edilmektedir. Bölge illerimizin tamamı Gaziantep'e giderek oradan uçuşlarını gerçekleştirmektedirler. 2017 yılında Diyarbakır'dan başlayan seferleri Mardin- Diyarbakır ve yukarı güneydoğu dediğimiz Batman- Elazığ vs iller kullanmaktadır. Şanlıurfa'ya sefer konulması ( saat ve gün ayarlaması iyi yapılırsa ) bölgemiz illerinin Kıbrıs potansiyeli ilimize kaydırılarak seferlerin dolu gidip gelmesi sağlanabilir. 
  • KÜLTÜR TURLARI: Yıl içerisinde yoğun olarak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde ilimize ve bölgemize düzenlenen başta inanç- kültür turları ve devamında toplantı- kongre organizasyonları için alternatif saatli ve fiyat politikası ile yoğunluk dahada artırılabilir. Dolayısı ile ortalama 60 iş dalı ile birebir ilişkili olan Turizm sektörü ilimizin en iyi dinamikleri arasında birinci sırada yerini almasını devam ettirecektir.

 

 

9 Ağustos 2017- 1 Eylül 2017  tarihleri arası Şanlıurfa Seferleri;

 

Ankara- Şanlıurfa/ Anadolujet/ Hergün /Kalkış                                                           23:50- 01:05

Şanlıurfa- Ankara/ Anadolujet/ Hergün / Kalkış                                                          06:10- 07:30

 

** Anadolujet Esenboğa Havalimanı Ankara uçuşları doluluk oranı % 82.50

 

Sabiha Gökçen- Şanlıurfa/ Anadolujet/ Hergün/ Kalkış                                         11:30- 13:20

Şanlıurfa- Sabiha Gökçen/ Anadolujet/ Hergün / Kalkış                                        14:55- 16:45

 

Sabiha Gökçen- Şanlıurfa/ Pegasus/ Hergün / Kalkış                                           12:05- 13:45

Şanlıurfa- Sabiha Gökçen / Pegasus/ Hergün / Kalkış                                          14:15- 16:05

 

** Sabiha Gökçenden geliş ve dönüşler hafta içerisinde hem Anadolujet'te hem de Pegasus Havayollarında farklı saatlerde uygulanmaktadır. İyi saatte düzenlenen seferler her zaman çok daha fazla tercih sebebi olur. 

 

Atatürk Havalimanı- Şanlıurfa / THY / Hergün/ kalkış                                            05:25- 07:15

                “”                           “”                “               “”         “”                                         14:15- 16:05

                “”                           “”               “                “”            “”                                      19:35- 21:25

 

Şanlıurfa- Atatürk Havalimanı/ THY/ Hergün / Kalkış                                          08:10-10:10

            “”                   “”                           “          “”                 “”                                      17:00- 19:00

            “”                   “”                          “           “”                 “”                                      22:20- 00:20

** THY Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen 2017 yılı doluluk oranı % 90

 

** Ankara tanıtım günleri sonrası Şanlıurfa'ya Atatürk havalimanından düzenlenen 14:15 uçağı konulduğu günden beri hem gelişte hem dönüşte doluluk oranı % 90 lar civarındadır.

 

 

İzmir- Şanlıurfa / Pegasus / Salı- Perşembe- Pazar                                                               06:35- 08:30

Şanlıurfa- İzmir /        “”         “         “””          “”                                         08:50- 10:50

 

Pegasus Havayolları doluluk oranı İstanbul için %                                           % 90

Pegasus Havayolları doluluk oranı İzmir için %                                                % 90

 

** İzmir'de yaşayan Şanlıurfa nüfusunun yoğunluğu ve Ege bölgesinin ilimize çekebileceğimiz potansiyelini düşündüğümüzde mevcut seferler yeterli olmayıp aşırı talepten  fiyatları yüksek olmaktadır.  

 

Gaziantep- Lefkoşe ( Kıbrıs )/Pegasus / Hergün /Kalkış                        16:30- 17:30

Lefkoşe- Gaziantep                    / Pegasus / Hergün / Kalkış                  15:00- 16:00

 

Gaziantep- Lefkoşe ( Kıbrıs )/ Atlasjet /Cuma- Pazar                             17:00- 17:30

Lefkoşe- Gaziantep / Atlas jet /Cuma – Pazar                                         15:30- 16:00

 

** Pegasus Havayolları Doluluk oranı                                                                   % 80

** Atlasjet Havayolları Doluluk oranı                                                                     % 70     

 

Gaziantep- İstanbul / THY / günde 6 sefer  Doluluk Oranı                                   % 80 

Gaziantep- Sabiha Gökçen / Anadolujet/ günde 2 sefer Doluluk Oranı             % 80

Gaziantep- Ankara / Anadolujet / Hergün /günde 4 sefer Doluluk Oranı           % 80

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!