olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

'Şanlıurfa-Gaziantep projesi daha fazla gecikmemeli'

'Şanlıurfa-Gaziantep projesi daha fazla gecikmemeli'
Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında söz aldı. Yapım programındaki işlerin önemine dikkat çeken Cevheri, kent ulaşımının rahatlaması açısından köprülü kavşakların geciktirilmemesi gerektiğini dile getirdi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan Şanlıurfa-Gaziantep Demiryolu projesiyle ilgili ihale sürecini sonuçlandırılmasını ve projeyle ilgili süreci hızlandırmasını talep etti.

Cevheri, konuşmasında şunları kaydetti:

 

’‘Şanlıurfa 19.000 km2'yi aşan coğrafyası 1.942.000 kişilik nüfusu, 524.000 kişilik Suriyeli nüfusu ile büyük bir ildir.

 

Şanlıurfa bulunduğu coğrafi konum gereği İpek Yolu üzerinde bulunduğundan araç trafiği yoğundur. Bunun için otoyolun Habur sınır kapısına kadar ilerlemesi için gerekli tüm çalışmaların hızlandırılması önem arz etmektedir.

 

1-Kızıltepe Ceylanpınar Yolu

Projenin bugünkü durumu;

Toplam uzunluğu 63 kilometre olan bu yolun, plan profili Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır.

 

Uygulama projesi çalışmaları başlanmıştır. Kamu yararı kararı alınmış olup, değerlendirme aşamasına geçilmiştir.

Yatırım programında yer alan bu yolun acilen bitümlü sıcak karışım yapılması gerekmektedir.

 

2-Suruç Akçakale Yolu

(Suruç Çevre Yolu ve Mürşitpınar yolu dahil )

Projenin bugünkü durumu:

Proje uzunluğu 78 km olan bu yolun plan profili onaylı olup, uygulama projesi devam etmektedir. 17.10.2017 tarihinde ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. İhalenin bir an önce sonuçlandırılıp, işe başlanması gerekmektedir.

 

3-Viranşehir Çevre Yolu

Viranşehir çevre yolu kamulaştırma maliyeti nedeniyle uygulanabilirliğini yitirdiğinden, bu güzergah yerine uzunluğu 22 kilometre olan Kılavuz Planı onaylandığından, proje çalışmalarına başlanmıştır. Acilen ihalesinin yapılması…

 

4-Şanlıurfa ili Karaköprü ilçesi Köprülü Kavşaklar

Karaköprü ilçesi Şanlıurfa'nın kuzeyinde olup, Urfa merkez, Hilvan, Siverek ve Diyarbakır yolu üzerindedir. Bu ilçemiz, ilimizde nüfusu en hızlı artan ilçedir. Bu ilçenin nüfusu 2014 yılında %14, 2015 yılında %16 ve 2016 yılında % 18 artmıştır. Ayrıca bu ilçemizde oturanların gelir seviyesi ortalamanın üzerinde olduğu için araç sayısı diğer ilçelere nazaran daha yüksektir.

 

Bu yolu üzerinde kaza olmaması için yerleştirilen trafik ışıklarının çok sık olmaktan dolayı mesafe alabilmek gayet müşkülatlı olmaktadır. Trafiği rahatlatmak için tasarlanan 3 adet Köprülü Kavşağın toplam proje uzunluğu 300 metredir. Proje çalışmaları devam etmektedir. Bu projeler yatırım programında yer almamaktadır. Bu 3 adet Köprülü kavşağın yatırım programına alınıp, acilen ihalesini yapılması gerekmektedir.

 

Siverek Viranşehir Yolu 

Bu yolun uzunluğu 63 km olup, 2x1 tek yol bitümlü sıcak karışım olarak projelendirilmektedir. Yolun 55 km'sinde toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların bir an önce tamamlanıp, ihalesinin yapılması gerekmektedir.

 

ŞANLIURFA-GAZİANTEP DEMİRYOLU PROJESİ GECİKİYOR

 

Sayın Bakanım; Bir diğer önemli projemiz Gaziantep-Şanlıurfa demiryoludur.

Güney sınırlarımızdan geçen mevcut demiryolu ağımız malum güneyimizdeki komşunuz olan Suriye'deki savaştan dolayı kullanılamaz durumdadır.  Bundan dolayı, Gaziantep-Nizip-Birecik, Organize Sanayi Bölgesi ve Şanlıurfa'dan geçecek olan demiryolunun (altyapı- üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje Mühendislik, danışmanlık hizmet alımı için ön yeterlilik teklifleri TCDD Genel Müdürlüğümüzce alınmıştır. İhale süreci devam etmektedir. Bu ihalenin bir an önce sonuçlandırılıp, projenin hazırlanması gerekmektedir.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!