olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa Eğitim- Sen resti çekti

Şanlıurfa Eğitim- Sen resti çekti
Eğitim- Sen Şanlıurfa Şube Eş Başkanı Dilek Çakırtaş, öğretmenlerin her ayın ilk haftası okullarda nöbet tutması kararına ilişkin, “Nöbetlerin fazla mesai olarak kabul edilmesi ve ücretlendirilmesini talep ettiğimizi, belirtilen koşullar yerine getirilinceye değin nöbet tutmayacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Ayetullah Yüksel/Şanlıurfa OLAY

 Eğitim- Sen Şanlıurfa Şube Eş Başkanı Dilek Çakırtaş,yaptığı yazılı açıklamada, kararla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bir yazı gönderdiklerini belirtti.  Dilek Çakırtaş, Eğitim Sen’in nöbet görevini eğitim-öğretimin bir parçası olarak değerlendirdiği ancak nöbetçi öğretmenin görev ve sorumluluklarının net bir şekilde tanımlanmamış olması sebebiyle öğretmenlerin çeşitli sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

 Ek ders ücreti ödenmesi gerekiyor

Öğretmene büyük bir sorumluluk yükleyen nöbet görevinin herhangi bir maddi karşılığının olmamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çakırtaş,”Nöbet görevlerinin en fazla haftada bir gün olmak üzere, bütün öğretmenlere eşit olarak dağıtılması gerekiyor.Öğretmenlerin nöbetçi oldukları günlerde ders ve diğer görevlerinin azaltılarak, nöbeti sırasında dinlenecek zaman ve mekân yaratılması gerektiği,

Diğer meslek gruplarında, nöbet hizmeti “Fazla Çalışma” olarak kabul görüp karşılığında ek bir ücret ödendiğinden, Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesi gereği, öğretmenlerin de nöbet hizmetinin angarya kapsamından çıkarılarak karşılığında “ek ders” ücreti ödenmesi gerektiği belirtilmiş olması lazım.Bu hususların hayata geçirilmesi için bir an önce yasal adım atılması ve mevcut sorunların giderilmesi önerilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Sen’in taleplerini bugüne değin karşılamadığı ve herhangi bir adım atmadığı gibi, uygulamada öğretmenlere daha sık aralıklarla nöbet görevi verilmektedir” dedi.

 Nöbet tutmayacağız

Eğitim- Sen Şanlıurfa Şube Eş Başkanı Dilek Çakırtaş,nöbet hizmetinin ortak-yasal bir zemine dayandırılması ve uygulamadaki farklılıklara son verilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:”Nöbet görevleri en fazla haftada bir gün olmak üzere, Yönetmeliklere koşulları belirlenmiş bütün öğretmenlere eşit olarak dağıtılmalıdır.Öğretmenlerin nöbetçi oldukları günlerde ders ve diğer görevleri azaltılmalı, öğretmenin nöbeti sırasında dinlenecek zaman ve mekân yaratılmalıdır.Ek ders ücretleri günün koşullarına göre uyarlanmalı her türlü ek ödeme temel ücrete yansıtılmalıdır.Diğer meslek gruplarında nöbet hizmeti “Fazla Mesai ” olarak kabul görmekte ve bunun için ek bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Öğretmenlere nöbet hizmetleri için herhangi bir ek ücret ödemesinin yapılmaması Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırı olduğundan; nöbet hizmeti angarya olmaktan çıkarılıp “fazla mesai” olarak kabul edilmeli ve 4 saat ek ders ücreti ödenmelidir. Ayrıca ek ders ücretleri iki katına çıkarılmalıdır.Talepleri ile 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren tüm iş yerlerinde nöbetlerin fazla mesai olarak kabul edilmesi ve ücretlendirilmesini talep eden dilekçelerimiz okul / kurum müdürlüklerine verilmiş, Öğretmenler kurulu toplantılarında konuya bakışımızı anlatan bildiriler okunmuş ve taleplerimiz yerine gelinceye dek nöbet tutulmayacağı belirtilmiştir. 

Sendikamızın kararı gereği nöbetlerin fazla mesai olarak kabul edilmesi ve  ücretlendirilmesini talep ettiğimizi,  Sendikamızın aldığı  bu karara uyarak kararda belirtilen koşullar yerine getirilinceye değin nöbet tutmayacağımızı belirtiyoruz. “

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!