kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa Barosu'ndan çöp poşetine tepki!


Şanlıurfa Barosu'ndan çöp poşetine tepki!
Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden zanlı Yunus Emre Geçti'nin çöp poşeti geçirilerek hayvan toplama aracıyla adliyeye götürülmesine tepki gösteren Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi'nce yapılan açıklamada "İşkence ve kötü muameleyi meşrulaştıran; soruşturma açmaktan imtina eden İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, ilgili polis memurları hakkında adli ve idari süreçleri işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. Urfa Barosu

Şanlıurfa Barosu Av. Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi, Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevk edilirken çöp poşetine konulması ve hayvan toplama aracıyla götürülmesine tepki gösterdi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi “İnsan onuruna aykırı” diyerek konuyla ilgili soruşturma yürütülmesi gerektiğini savundu ve İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını şu ifadelerle duyurdu:

 

“İNSAN ONURUNA AYKIRI”

 

"İstanbul'da bir polis memurunu öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Y.E.G. isimli kişi, kolluk görevlileri tarafından, kameralar önünde hiçbir çekince olmadan insan onuruna aykırı bir şekilde işkence ve kötü muameleye maruz kalmıştır.

 

Polis devleti hüviyetiyle davranan kolluk kuvvetlerinin şiddetine ivedilikle müdahale edilmediği takdirde bu ve benzeri olayların çoğalarak artacağı barizdir. En ağır koşullarda bile yasaklanan işkence ve kötü muameleye ilişkin kamu makamları etkin ve adil bir şekilde soruşturma yürütmelidir. Polis şiddetinin yaptırıma tabi tutulması yurttaşların can güvenliğinin korunması adına elzemdir. Somut olayda olduğu gibi münferit olayların yaşanmaması için kamu kurumları ivedilikle önlem almalıdır.

 

"İÇİŞLERİ BAKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

 

İşkence ve kötü muameleyi meşrulaştıran; soruşturma açmaktan imtina eden İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

 

İlgili polis memurları hakkında adli ve idari süreçleri işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

“İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE YARGILANMALI”

 

Yaşamını yitiren polis memurunun ailesine başsağlığı diliyor, kendisini katleden kişinin yasal mevzuat çerçevesinde ve insan onuruna yakışır şekilde yargılanmasını bekliyoruz."

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.