olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlı Şehirden kardeş şehre şefkat eli

Şanlı Şehirden kardeş şehre şefkat eli
* Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna bağlı STK’lar, 18 yardım TIR’ını Suriye’ye göndermek üzere dualarla uğurladı.

 Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna bağlı Sivil Toplum Kuruluşları ve okul öğrencilerinin de topladıkları, içerisinde gıda ve çeşitli malzemelerinin bulunduğu 18 TIR’lık yardım malzemesini, savaşın hüküm sürdüğü Suriye’nin Afrin kentine gönderdiler. Belediye garajında düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlanan yardım TIR’ların Afrin’e vardığında içerisindeki malzemeler ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

18 TIR yola çıkarıldı

Törende konuşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, “Afrin harekatı başladığından bu yana 10 TIR yardım gönderdik. Son bir aydır özellikle Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz ile birlikte ‘Mehmetçiğe Minnet Afrin’e Himmet’ diye kampanya başlattık. Bu kısa süre içinde 25 TIR yardım oluştu. Bugün 18 TIR yollandı” dedi.

Yedi TIR daha hazırlanıyor

Bugüne kadar dünyanın her tarafında insani yardım ulaştırdıklarını söyleyen Osman Gerem, “Kampanyamızda topladığımız 25 TIR insani yardımın 18’i yola çıktı. Kalan yedi TIR da en kısa zamanda yola çıkacak. İnsani yardımlarımızın devam edecek. Bu güzel yardımları iyilik damlacıkları gibi Afrin’e götürüp kardeşlerimize ulaştıracağız. Afrinli kardeşlerimizin gönlüne sevinç sofralarına bereket olacak” diye konuştu.

Çocukların katkısı büyük oldu

Osman Gerem, “Özellikle bu kampanyayı yaparken Milli Eğitim Camiası üzerinden yapmaya çalıştık. Özellikle çocuklarımızın bu tarihi güne şahit olmalarını ve Afrin nedir? merak uyandırsın diye. Çocuklarımızın yüreğinde merhamet ve şefkat duygularının hem Mehmetçiğimize hem de çocuklara duyguları paylaşsınlar. İşte bu duygu ve düşüncelerden oluşan yaklaşık 7 TIR yardım oluştu” şeklinde konuştu.

Asıl yardım Urfalılara oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, “2012 yılından bu yana Şanlıurfa’da 67 STK’nın bir araya gelerek oluşturmuş olduğu İnsani Yardım Platformunun yaptığı yardımların asıl yardımı biz Urfalılara olacaktır. Şu ana kadar 2 Binden fazla yardım TIR’ı hem yurtiçi hem de yurt dışına gönderildi. Yedi yoldan beri süren savaşta Müslüman kardeşlerimizin çorbalarında tuz olabilmek için buradayız” dedi.

Dualarla uğurlandı

Konuşmaların ardından öğrencilerin de aralarında bulunduğu STK temsilcileri, İl Müftüsü, bazı Kamu kurum amirleri kolileri TIR’lara taşıdı, öğrencilerin şiirler okumasının ardından yapılan dualarla TIR’lar Afrin’e uğurlandı.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!