olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şampiyonluk yarışı iyice kızıştı

Şampiyonluk yarışı iyice kızıştı
Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta iki Şanlıurfa temsilcisinin de olduğu ligde şampiyonluk yarışı her geçen hafta daha fazla kızışmaya başlıyor.

Haber: Mehmet Kaması

Bölgesel Amatör 2. Grup 19. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Her geçen hafta şampiyonluğun kızıştığı 2. Grupta işler iyice karışmış durumda. Şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Karaköprü Belediyespor, Malatya Yeşilyurtspor, Araban Belediyespor ve Adıyaman 1954 Spor şampiyonluğun en büyük favorileri. Şimdiye kadar toplam 19 hafta oynandığı ve ligin bitimine 7 hafta kala bu dört takım, kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesinin içinde yer alıyor. Son haftalara doğru yol alırken bu 4 takım oldukça titiz ve dikkatli davranıyor. Puan kayıplarına kesinlikle tahammülleri olamayan bu rakipler, maçlarına dikkatli bir şekilde hazırlanıyor. Her takımın tek amacı şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerinin puan veya puanlar kaybetmesidir.

Karaköprü, Lider Adıyaman’ı devirdi

Her hafta zirvenin değiştiği Bölgesel Amatör 2. Grupta 18. haftada lider Adıyaman 1954 Spor ve şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olan Karaköprü Belediyespor karşı karşıya geldi. Karaköprü Faruk Çelik Stadı’nda oynanan karşılaşmayı ise Karaköprü Belediyespor 2-0 kazanmış olup şampiyonluk yolunda oldukça önemli bir engeli aşmış oldu. Lider Adıyaman 1954 Spor’a ağır bir yara aldıran Karaköprü Belediyespor ise şampiyonluk yolunda güzel bir moral toparlamış oldu.

Karaköprü, başka bir yenilgiyi tahammül etmiyor

Alınan bu galibiyet Araban Belediyespor ve Malatya Yeşilyurt Spor’a da oldukça önemli bir avantaj sağlamış oldu. Ligin 19. haftasında ise şampiyonluk mücadelesi veren iki takım Araban Belediyespor ve Karaköprü Belediyespor karşı karşıya geldi. Oynanan karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Araban Belediyespor şampiyonluk yolunda Karaköprü Belediyespor’a ağır bir darbe vurmuş oldu. Araban’dan eli boş dönen Karaköprü Belediyespor ise ligin 20. haftasında kendi evinde bir diğer şampiyonluk yarışı veren Malatya Yeşilyurt Spor’u konuk edecek. Oldukça önemli olan karşılaşmanın çekişmeli geçeceği görünüyor. İki takım da şampiyonluk yarışından kopmamak için galibiyet için savaşacak.

Araban Adıyaman’dan eli boş dönmek istemiyor

Öte yandan bir diğer önemli karşılaşma ise Adıyaman 1954 Spor ve Araban Belediyespor maçı olacak. Ligin 20. haftasında bu iki rakip kozlarını paylaşmak için karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk mücadelesi veren bu iki rakibin tek hedefleri galibiyet. Adıyaman’da oynanacak karşılaşma, şampiyonluk yarışını da oldukça etkileyecek. Araban Belediyespor’da Karaköprü Belediyespor’u 2-0 yenmenin morali ile Adıyaman’dan galip ayrılmak istiyor. İki takım da mutlak 3 puan için sahada ter akıtacak.

Fidanspor iyi gidişatını sürdüremedi

Bir diğer Bölgesel Amatör Ligi 2. Grup takımı olan Fidanspor ise ligin ilk haftalarındaki iyi gidişatını sürdüremedi. Şu anda gruptan düşme hattında kritik bir sıralamada olan Fidanspor’un şu anki tek amacı ligde kalmak. Her geçen gün performansı giderek düşen Fidanspor, oynanan 19 karşılaşmadan sadece 4’ünden galip gelebilmiş. 10 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Fidanspor, ligde 14 puan ile 11. sırada yer alıyor. Bu yıl tek hedefi lige tutunmak olan Fidanspor, bu kötü kabusu kalan maçlarını alarak üstünden atmak istiyor.

Elazığ DSİ en alt sıraya kanca atmış durumda

Bölgesel Amatör 2. Grupta 19. hafta karşılaşmasında karşı karşıya gelen ve küme düşme hattı için oldukça önemli bir maç olan Elazığ DSİ Spor ve Kahramanmaraş Sakaryaspor karşı karşıya geldi. İki takım da mutlak galibiyet için sahaya çıktı. Oynanan karşılaşmayı ev sahibi Kahramanmaraş Sakaryaspor, 2-1 kazandı. Ve böylelikle altından bile daha değerli 3 puanı hanesine yazdıran Kahramanmaraş temsilcisi ligin en alt sırasından bir tık yukarı çıkarak yendiği Elazığ DSİ Spor’a bıraktı. Ligin bitimine 7 hafta kala en alt sıralarda yer alan Kahramanmaraş Sakaryaspor ve Elazığ DSİ Spor önümüzde kalan maçların da puan veya puanlar alarak küme düşme hattından kurtulmak istiyor.  

Bu hafta, alt sıralardan kurtulma haftası

Ligin 20. haftasında en alt sırada yer alan Elazığ DSİ Spor, Şanlıurfa 11 Nisanspor’u konuk edecek. Oldukça zorlu geçecek maçtan iki takımda kötü gidişata son vermek ve moral bulmak için mücadele verecek. Bir diğer karşılaşma ise Kahramanmaraş Sakaryaspor ile 1920 Maraş Spor arasında oynanacak. Alt sıralarda kurtulma mücadelesi veren Kahramanmaraş temsilcisi derbiyi oynamak için deplasmana gidecek. İki Maraş temsilcisinin karşılaşmasının oldukça heyecanlı geçmesi bekleniyor. Mutlak 3 puana en çok ihtiyacı olan taraf ise küme düşme hattından kurtulmak isteyen Kahramanmaraş Sakaryaspor’dur. Bu maçta 3 puan alıp rahat bir nefes almak isteyen Kahramanmaraş Sakaryaspor’un tek hedefi galibiyet.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!