olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Salih Müslim’in kardeşinden Şanlıurfa\'ya sürpriz ziyaret

Salih Müslim’in kardeşinden Şanlıurfa\'ya sürpriz ziyaret
Şanlıurfa’da kurulan Kobani Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezini ziyaret eden PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in kardeşi Prof. Dr. Mustafa Müslim, “Türkiye hakikaten bizlere kapıların açmasaydı, Kobani halkı çok perişan duruma düşecekti” dedi.

Ayetullah Yüksel/Şanlıurfa OLAY

 YAKIN bir zamanda Kobani halkına yardım edilmesi konusunda faaliyet göstermek amacıyla açılan Kobani Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezinin dün sürpriz ziyaretçisi vardı.PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in kardeşi Prof. Dr. Mustafa Müslim, derneği ziyaret etti yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin Kobaniye, hiçbir yardımlarını esirgemediğini belirten Mustafa Müslim, “Bu kuruluşa destek veren özellikle Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçüğün ve diğer kuruluşların sahip çıkması bizleri çok sevindirdi. Türkiye hakikaten bizlere kapıların açmasaydı. Kobani halkı çok perişan olacaktı. Gerek gıda, gerek yiyecek ve en önemlisi olan barınma noktasında bizlere hiçbir yardımlarını esirgemediler. Türkiye bizim duruma gösterdiği hassasiyet takdire şayan bir hassasiyettir. Tabi bunun yanında halkında büyük bir teveccühü oldu. Halkta kobani kardeşlerine sahip çıktı, evlerini açtı. Hepsine minnettarız” dedi.

 Nankör olmamak lazım

Suriye’ye dönenlerin bile hala Türkiye’den yardım aldıklarını ifade eden Müslim, “ “Türkiye’nin yaptığı bu yardımlara karşı, Suriyeli halkın, Türkiye halkına karşı bir vefa borcu oldu.  Suriye halkıda buna karşılık teşekkür etmesi gerekiyor. Bu yapılanlara karşı Türkiye halkına nankör olmamak lazım. Buradan giden yardımları orada hakim olan tüm güçler her kimse bu insani yardımları yerine ulaştırması ve dağıtım noktasında tüm halklara eşit bir şekilde dağıtması gerekiyor” şeklinde konuştu.

  Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Müslim, “Etrafımız sarılı bir tarafta da Türkiye var. Üç tarafı ise başka Ülkeler tarafından sarılıdır. Aslında burada bir barış, bir birlik,  bir görüşme ve anlaşma sağlanmalıdır. Bunlar yapıldığında çok daha güzel şeyler meydana gelir. Aksi halde bu problemler kolay kolay çözülmez. Tabi kanton konusunda biraz aceleci davranıldı” ifadelerini kullandı.  Dernek sorumlularından Abdulkadir İkbal ve İzzettin Hacı Reşat Abdi ise, Prof. Dr. Mustafa Müslim’e derneklerini ziyaret ettikleri için teşekkürlerini iletti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!