olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sağlıkta karanlık çağa döndük

Sağlıkta karanlık çağa döndük
Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde muayene olmak isteyen vatandaşlar merdivenlere kadar taştı.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa’nın kanayan yarası sağlık sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde muayene olmak için giden vatandaşlar adeta Çin işkencesinde geçiyor. Saatlerce sıra bekleyen hastalar çoğu zaman muayene olamadan evine geri dönüyor. Binan eski ve yetersiz olmasının anında doktor sayısının da az olması hastaların adeta işkence görmesine sebep oluyor.\"\"

Doktor başına 100’den fazla hasta düşüyor

Şanlıurfa’da yıllardan beridir süregelen sağlık sorunları artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. Sabahın ilk ışıklarıyla sıra almak için yollara düşen ve çoğunluğunun hamile kadınlardan oluştuğu hastalar bazen muayene olamadan evlerinin yolunu tutuyor. Muayene için gelen hastaların iddiasına göre her doktorun günde yaklaşık 100 hastaya baktığı Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde yaşanan sıkıntılar daha öncede haberlere defalarca konu olmuştu.

Daha öncede sorunlarla gündeme gelmişti

Daha önce de yaşanan sıkıntılardan dolayı sık sık gündemde yer edinen Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde bazı kadınların doğumhanede elektrik akımına kapıldığı gibi vahim iddialar da ortaya atılmıştı. Ortaya atılan bu vahim iddialar ile ilgili soruşturmanın açılıp açılmadığı da merak konusu olarak kalırken hastanede yaşanan yoğunluk ve diğer eksiklikten kaynaklı sorunla ise hala devam ediyor.\"\"

Sorunlar kısıtlı imkânlardan kaynaklanıyor’

Söz konusu sorunlarla ilgili gazetemize ihbarda bulunan vatandaşlar sorunların bir türlü çözülemediğini dile getiriyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp sıra almak için hastaneye gittiklerini söyleyen vatandaşlar, “O kadar erken gitmemize rağmen saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Yüzlerce hasta var doktorlar yetişemiyor. Doktorlarda da suç aramıyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar ama sonuçta imkanlara kısıtlı olduğu için sorunlar yaşanıyor.” dedi.

“Bu yoğunlukta doktorlar hastalarla nasıl ilgilensin?”

Sabah saat dokuzda sıra aldığını söyleyen bir vatandaş, “Sabah saatlerinde sıra aldığımda fişin üzerinde 52 yazıyordu. Bu sıraya randevulu hastalar dahil değil. Onlar saatlerine göre çağırılıyor. Yani ortalama her doktor 150 hastaya bakıyor. Randevulu hastaları da sayarsak bu sayı daha da artar. Bu yoğunlukta doktorlar hastalarla nasıl yeteri kadar ilgilensin?. Çoğu hasta doktorun kendilerine ne dediğini bile anlamıyor. Doktorlara da hak veriyorum çünkü kime yetişecekler ki?.

“Bize bu yönde şikayet gelmiyor”

 

Yaşanan sorunlarla ilgili ulaştığımız hastane yetkilileri ise kendilerine bu yönlü şikayetler gelmediğini ifade etti. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde 10 doktorun olduğunu belirten hastane yetkilileri, “Her doktor ortalama 100 hastaya bakıyor. Akşam mesai bitiminden sonra da bir polikliniğimiz hastalar eve muayene olmadan dönmesin diye hizmet veriyor.” diye açıklamada bulundu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!