olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sağlık sorunları ile boğuşan Şanlıurfa’da bir ilk

Sağlık sorunları ile boğuşan Şanlıurfa’da bir ilk
Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan biri yumurtalık diğeri de rahim kanseri ameliyatları Güneydoğu’da bulunan Kamu Hastaneleri ve Şanlıurfa’da bir ilk olarak başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Haber: Mehmet Kaması

Sağlık sorunları ile boğuşan Şanlıurfa’da yapılan iki ameliyat, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilk olarak tarihe geçti. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde biri  yumurtalık diğeri de rahim kanseri olan iki hastanın ameliyat edilmesi sonucu Güneydoğu’da bulunan Kamu Hastanelerinde bir ilk olarak tarihe geçti.

Daha öncesinde böyle iki ameliyatın Güneydoğu’da bulunan Kamu Hastanelerinde yapılmadığını belirten Eyyübiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Mehmet Çelik, yapılan bu iki ameliyat ile Güneydoğu’da bir ilke imza attıklarını ve bundan önce  böyle ameliyatı Güneydoğu’da bulunan  herhangi bir Kamu Hastanesinin yapmadığını söyledi.

Biri yumurtalık diğerinin ise rahim kanseri olduğu iki hastanın ameliyatını ise Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Jinekolojik ve Onkoloji Doktoru Taylan Şenol ve Emre Mat tarafından Güneydoğu’da bir ilk olarak başaralı bir şekilde gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde geçen iki ameliyat hakkında bilgi veren doktorlar Emre Mat, bu tarz ameliyatların buralarda yapılmadığını, bunun bir ilk olduğunu söyleyerek, bundan sonra hastalarının şehir dışına çıkmadan bu tarz ameliyatları kendi hastanelerinde olabileceğini söyledi.

Bundan sonra hastaların şehir dışına gitmelerine gerek yok

Güneydoğu’da sağlık sorununun başını çeken Şanlıurfa’da artık yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatları yapılıyor. Güneydoğu’da bulunan Kamu Hastaneleri arasında ilk defa Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan rahim ve yumurtalık kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşti. İlk olan bu ameliyatların devamı da gelecek. Bundan dolayı artık yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatı için şehir dışına gitmeye gerek kalmadı.

Yapılan ve başarılı bir şekilde geçen ameliyatlarla ilgili konuşan Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Çelik ve Jinekoloji ve Onkoloji Uzmanı Doktor Emre Mat, ameliyatların başarılı olduğunu ve bundan sonra bu tarz ameliyatların artık Şanlıurfa’da yapılabileceğini söyledi.

‘Bölgemizde kanser vakaları artış gösteriyor’

 

Güneydoğu Bölgesi’nde son zamanlarda kanser vakalarında büyük bir artışın olduğunu belirten Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Çelik,  “Bu konuda bölgemizde ve şehrimizde bu alana çok ciddi bir ihtiyaç duyulmaktaydı. Biz Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu hastaların bölgemizde tedavisi, ameliyatları ve ameliyat sonrası ihtiyaçları karşılamak için hizmet vermekteyiz.” dedi.

‘Ameliyatlar Güneydoğu’da bir ilk oldu’

“Şu anda hastamız, yumurtalık kanseri nedeniyle hastanemize başvurmuştur.” diyen Başhekim Yardımcısı Mehmet Çelik, “Şu anda yumurtalıkları kontrol etmekteyiz. Hastamızın ameliyatı sonrası bu konuda halkımızı bilinçlendirmek için bölgemizde bu ameliyatların başarılarını bildirmek amacıyla buradayız. Şanlıurfa’da ilk defa kamuda kanser vakalarını yani Onkolojiyi atlattık. Hem ameliyat öncesi, ameliyat sırasında ve ameliyat sonrası yoğun bakım ve acil servis ihtiyacını karşılamaktayız.” diye konuştu.

‘Bu ameliyat zor olan bir ameliyat’

Yaklaşık 3 aydır Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Onkoloji hizmetlerini verdiklerini belirten Jinekoloji ve Onkoloji Uzmanı Doktor Emre Mat, “Hastamıza Onkoloji ameliyatı yaptık. Hastamız geldiğinde karnının içinde büyük bir kitle vardı. Yumurtalık kanseri teşhisi ile hastamızı ameliyat ettik. Bu ameliyatın zorluğu ise ameliyat sırasında bu hastalığın diğer organlara dağılabilme özelliği var.” dedi.

‘Güneydoğuda da ilk defa Kamu Hastanelerinde Onkoloji ameliyatı yapıldı’

Ameliyatın zor olduğundan dolayı karaciğere, mideye, böbreğe yayılabilme özelliğinin olduğunu belirten Jinekoloji ve Onkoloji Uzmanı Doktor Emre Mat, “Bu tarz ameliyatların Eğitim ve Araştırma hastanelerinin üçüncü basamağında olan hastanelerde yapılması gerekiyor. Ben ve Taylan bey bu ameliyatı beraber yaptık. Güneydoğuda da ilk defa Kamu Hastanelerinde Onkoloji ameliyatı yapıldı. Güneydoğu’da ilk olan yumurtalık kanseri ameliyatı bizim hastanemizde yapıldı. Umarım bundan sonra hastalar bölge dışına gitmeden kendi memleketlerinde bu tarz ameliyatları olur. Bundan sonra gelip bizim buradaki hastanede bu tarz ameliyatları olabilirler. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!