olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sağlık çalışanları sosyal ve özlük haklarını istiyor

Sağlık çalışanları sosyal ve özlük haklarını istiyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve herkes için tehdit oluşturan Covid-19 salgınında en önde mücadele eden sağlıkçılar, umduklarını bulamadı. Sağlıkçılar sosyal ve özlük haklarının verilmesini istiyor.

Ali ÇETİNKAYA - İbrahim Halil ASLAN / ÖZEL Haber/ Şanlıurfa OLAY

Türkiye’de pandemi sürecinde aralıksız çalışan ve bu süreç içerisinde çok da takdir edilen sağlık çalışanları, normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte adeta unutuldu.

EN AĞIR ŞARTLARDA ÇALIŞTILAR, SONRA DA UNUTULDULAR

Şanlıurfa’da olduğu gibi tüm Türkiye’de sağlık çalışanları koronavirüse karşı büyük bir mücadele vererek, salgının en az hasarla atlatılmasını sağladı. Salgınla mücadelede dünyaya örnek olan Türkiye’de bu salgının kahramanları sözde değil, özde sahip çıkılmayı bekliyor. Atanmayı bekleyen binlerce sağlıkçı, vekil hemşirelik ve az maaşla da mücadele eden sağlıkçılar, seslerini duyurabilmek için Sağlık Bakanlığı’na sesleniyor.

Seslerinin duyulmasını bekleyen sağlıkçılar, Sağlık-Sen öncülüğünde sosyal medyada birleşerek sosyal ve özlük haklarının verilmesini istiyor. Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, sağlıkçılara hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini belirterek, “Doktorundan hemşiresine personeline kadar bu fedakarlığı yapan bu insanlara bizim alkıştan daha fazla şey vermemiz gerektiği inancındayım. Sağlıkta şiddetin olmadığı,  ek ödeme adaletsizliğinin bittiği, atama sorunlarının son bulduğu. Tüm sözleşmelilerin kadroya alındığı, 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına verildiği daha iyi bir dönem olmasını diliyoruz” dedi.

MAAŞ VE EK ÖDEMELERDE ADALET İSTİYORLAR

Koronavirüs sürecinde birçok sektör geçici süreliğine durdurulurken, sağlık sektörü ise eskisine oranla çok daha fazla çalışmaya başladı. Tüm dünyanın korktuğu koronavirüsle mücadelede en ön safta mücadele eden sağlıkçıların bir kısmı koronavirüse yakalandı, öyle ki bir kısmı da bu virüse bağlı olarak hayata veda etti. Tüm bu zorlu koşulların yanında Şanlıurfa başta olmak üzere hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentlerde sağlıkçılar koruyucu ekipmanlarla çalışmakta büyük güçlük çekiyor. Tüm bu zorluklarının karşılığında sadece alkış aldıklarını belirten Sağlık Sen Şube Başkanı Yabir, somut olarak bir karşılık beklediklerini ve sağlıkçılara haklarının teslim edilmesini istediklerini kaydetti. Başta 3600 ek gösterge olmak üzere döner sermaye ödemelerinin de adaletli bir şekilde verilmesini beklediklerini dile getiren Yabir, şöyle konuştu: “Koronavirüs sürecinde tüm sağlık çalışanları hiç tereddütsüz en ön cephede mücadele ettiler. Maaş ve ek ödeme adaletsizliklerinin ortadan kalkmasını bekliyoruz. Sağlıkçıların bu mevcut durumu hak etmediğini her platformda dile getiriyor ve getirmeye devam edeceğiz. 3600 ek göstergesinin verilmesi gerekiyor. Atanmayı bekleyen binlerce sağlık adayı var. Yani tüm sosyal ve özlük haklarımızın verilmesini bekliyoruz.”

YABİR: HALA SAĞLIKTA ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Pandemi sürecinde sürekli alkışlanan ve takdir edilen sağlık çalışanlarına hala bile şiddet uygulandığını dile getiren Yabir, bu tür sorunların son bulmasını istediklerini ifade etti. Sağlıkçıların asla şiddet görmemesi gerektiğini ve bunun için yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine vurgu yapan Yabir, “Bu süreçte sağlık bakanlığımız ve valiliğimizin özel gayretleri ile salgın ciddi boyutlara ulaşmadan kontrol altında tutulabildi ki biliyorsunuz bu dünyada çoğu ülkede başarılamadı. Bu başarıdaki en büyük pay ise şüphesiz gönüllü yetkin ve cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımızındır. Eğer bugün normalleşme süresinden bahsedebiliyorsak bu verdiğimiz sağlık şehitlerinin sayesindedir. Ancak bugün aynı şekilde Şanlıurfa özelinde  pozitif sağlık çalışanlarımızın olması vaka sayısında hızlı artışın yaşanması da irdelenmesi gereken bir durumdur. Bu hava sıcaklıklarında bu ekipmanlarla çalışmak gerçekten çok büyük bir zahmet. Ancak hem kendi hem de toplum sağlığı için çalışanlarımız bu cefaya kutlanmaktadır.  Tüm bu kötü şartlara rağmen acı olan şey hala sağlıkta şiddet haberleri alıyoruz. Sağlıkçıların artık şiddete uğramaması gerekiyor ve bunun için düzenlemenin yapılması lazım” diye konuştu.

‘EKİPMANLAR EKSİZSİZ VERİLMELİ’

Şanlıurfa’da olduğu gibi tüm Türkiye’de koronavirüse yakalananların arasında sağlık çalışanları da bulunuyor. Son günlerde Şanlıurfa’da sağlıkçılar arasında vaka sayısı arttı. Hastalarla sürekli temas halinde olan sağlıkçıların, koronavirüse yakalanma hızı daha artıyor. Bu durumun önüne geçmek için koruyu ekipmanların eksiksiz verilmesi gerektiğini dile getiren Yabir,  “Şuanda Şanlıurfa’da gerek hastanelerde, gerekse yurtlarda Covid-19 testi pozitif çıkan sağlık çalışanları yatmakta. Bu sağlık çalışanları, virüsü tedavi ettikleri hastalardan maalesef kaptılar. Bu mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanları eksiksiz ve tam olarak verilmelidir” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!